3-1 Winst in derby met Apollo’68.

Vandaag de laatste wedstrijd in Victoria’O van Sjors Ootes. Het zat er aan te komen, dus iedereen wist het. Maar dan is in de 87ste minuut dan het moment supreme. De – tamme – wedstrijd werd stil gelegd en de teams stonden als een ereboog om Sjors uitgeleide te doen. Een mooi moment, maar ook eentje om kippevel van te krijgen. 18 jaar in het eerste van Victoria, een tomeloze inzet, inspiratie voor velen in en naast het veld, ontzettend veel ervaring, roeide de ballen weg als het ook echt moest, penaltykiller, sfeerman, volkszanger, enz enz. Kortom Sjors, je zal worden gemist.

Zijn laatste wedstrijd en de laatste competitiewedstrijd voor Victoria’O was daarmee een speciale en zoals ook in Hensbroek bleek, waren de Obdammers beter dan de gasten uit Hensbroek. Na 90 minuten stond er een verdiende 3-1 voor Victoria op het scorebord.

Deze zege was verdiend; de geelhemden werkten ontzettend hard, maar kwamen vandaag gewoon kwaliteit tekort om de thuisclub pijn te doen.

De derby begon met veel vuurwerk en rook. Sfeercommissie hartelijk dank daarvoor! Na het optrekken van de oranje rook begon gelijk een leuk “gevecht” met in de 4e minuut een doelpunt voor de thuisclub. Na een corner voor Victoria en een mogelijkheid voor Patrick Wijte voor Apollo, was het spits Tino Rood die uit een corner van Robin Leek de 1-0 binnen tikte.

Na dit spartelend begin, gebeurde er lange tijd bijna niets. Het spel was niet goed, dat gebeurt wel vaker in dit soort derby’s, en kansen waren er nauwelijks te noteren. Patrick Wijte wilde zijn neef op doel bij Victoria te slim af te zijn, maar keeper Thomas Bakker liet dit niet gebeuren.

Tot de rust was het erg gezapig en na de thee was er iets meer druk van de geelhemden. Toch was het de thuisclub dat scoorde. Tino Rood gaf een goede pass op Robin Leek. Hij kreeg alle tijd om aan te leggen. De bal belandde in het dak van het doel en onhoudbaar voor de keeper van de keeper van Apollo: 2-0 voor Victoria.

Apollo wisselde een aantal spelers en daarna kwamen ze ook meer aan voetballen toe. Captain Joost Onderdelinden had de aansluitingstreffer op zijn voet, maar hij scoorde niet. Halverwege de 2e helft betekende een fout in de Hensbroeker verdediging de genadeslag. Matchwinnaar Robin Leek strafte dit kadootje prima af en de Obdammers konden achterover leunen: 3-0. Het was en bleef een gezapig partijtje: Victoria hoefde niet meer en Apollo kon niet meer.

Na de publiekswissel van Sjors werd toch nog 1 keer gescoord. Keeper Wesley Mol liet zijn collega-keeper met zijn strafschop de verkeerde hoek induiken, nadat invaller Peter Janson onreglementair was neergehaald in het strafschopgebied van Victoria. Na dit dikverdiende doelpunt voor Apollo floot de prima fluitende en ook afscheid  nemende scheidsrechter Doodeman voor het einde van deze – nogmaals – matige wedstrijd.

Deze 3 punter was niet alleen de laatste wedstrijd voor Sjors Ootes, maar ook voor Victoria in 4c. We kunnen terugkijken op een goed jaar. Eindrangschikking is plaats 6 of 7, maar ook dichtbij de nummers 4 en 5. Jammer waren sommige onnodige verliespartijen, zoals uit tegen RKEDO en tegen Woudia. Daarentegen waren ook hele goede prestaties, zoals uit tegen KSV, thuis tegen HSV Sport en ook thuis tegen Dynamo en uit tegen Always Forward werden leuke resultaten behaald met leuk en goed voetbal.

Dit jaar geeft aan dat het bij Victoria de goede kant op gaat en dat de tegenstanders volgend jaar zeker rekening moeten houden met het nog jonge team onder leiding van trainer-coach Kees Koeman. Dit moet dan wel gebeuren zonder routinier Sjors Ootes. We gaan hem missen, maar niemand, dus ook Sjors, is onmisbaar. Wellicht biedt zijn vertrek weer een kans aan een van de aanstormende talenten van Victoria.

Iedereen een hele fijne zomer toegewenst.

Ook wil ik hierbij pechvogel van vandaag, Hilco de Boer van Apollo een spoedig herstel toewensen. Hij kreeg een bal van dichtbij ongelukkig tegen de arm, waarna in het ziekenhuis een polsbreuk werd geconstateerd.