Hsv Sport is een goede tegenstander; ze laten de bal goed en snel rondgaan en staan op een knappe 2e plaats achter het ongenaakbare Grasshoppers. Dat het voor Victoria een lastige wedstrijd zou gaan worden, was vantevoren wel bekend. Maar op de een of andere manier weten de Obdammers daar wel goed mee om te gaan. En dat was ook vandaag weer het geval: eindstand was 2-2 en dat was gelet op het aantal kansen terecht. Hsv Sport was over de hele wedstrijd gezien wel de betere ploeg, maar vooral na de 2e helft, met de meeste kansen voor de thuisclub, mochten de Horinezen blij zijn met de eindstand.

De eerste minuten waren de beide teams nog wat zoekende. Het spel golfde op en neer en echte kansen werden niet gecreeerd. In de 10e minuut werd uit een vrije trap van de goed spelende Oscar Obdam de bal ongelukkig met de hand getoucheerd door een verdediger van Hsv sport binnen het eigen strafschopgebied. De scheids kon niet anders dan een penalty geven en normaal gesproken is dat altijd een “appeltje eitje” voor aanvoerder Sjors Ootes. Deze keer echter voorkwam keeper Van Amstel dat Sjors de 1-0 scoorde. Echter de rebound was voor de oplettende Billy N’Tare en hij schoot de bal onberispel in de touwen: een verrassende 1-0 voorsprong voor de thuisclub.
De gelijkmaker viel na een foutieve terugspeelbal in de Victoria-verdediging, waar één van de Hsv-voorwaartsen wel raad mee wist: 1-1 was op dat moment een terechte stand. Victoria was nog mazzel dat een handsbal niet werd gezien binnen de 16 van het eigen doel. Hsv sport zette nog meer druk op het doel van de thuisclub en Victoria kwam nauwelijks nog aan voetballen toe. De kansen werden echter niet benut en het was zelfs Victoria dat vlak voor rust op voorsprong kwam. Een mooie diepe bal, spits Tino Rood was sneller dan de Hoornse achterhoede en hij speelde de bal knap onder de uitkomende keeper door. Hierna gelijk het fluitsignaal voor de rust: 2-1 voor de thuisclub.

De 2e helft begon net zo sensationeel als het eind van de 1e helft. Een hoge bal in de 16 van Victoria kwam ongelukkig op de hand van een verdediger en keeper Thomas Bakker was kansloos op de goed ingeschoten strafschop: 2-2.
Hierna werd het voor het publiek een heerlijke wedstrijd met aan beide kanten vele kansen die of goed werden gekeerd door beide keepers die een hoofdrol vervulden of de kansen werden knullig verspeeld door beide ploegen.
Nogmaals qua kansen in de 2e helft had de thuisclub het meeste recht op de winst. Het dichtstbij was de – wederom – gretige Gijs Hoedjes die een vrije trap tegen de lat schoot. Maar ook Hsv Sport zou aanspraak hebben kunnen maken op de 3 punten, toen 1 minuut voor tijd een bal via de vingertoppen van keeper Thomas Bakker op de lat kwam.
Kortom: een boeiende wedstrijd met het publiek als grote winnaar én waarbij Grashoppers de lachende derde is geworden; hun voorsprong op de nummer 2 (Hsv Sport) is immers met 2 punten gegroeid.
Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen de huidige nummer 3 Strandvogels; kan ook weer een leuk potje worden!