Victoria heeft zich knap gerevancheerd op de nipte nederlaag in de uitwedstrijd tegen HSV Sport. De uitslag was misschien wat geflatteerd, maar dat kwam omdat de Obdammer voorhoede effectiever was dan die van HSV Sport.
De Horinezen beschikken over voldoende technisch vaardige spelers, maar blinken verder uit in het missen van veel kansen. Waren de schoten wel zuiver, dan stond keeper Thomas Bakker in de weg.
Waar de Hoornse aanvallers faalden, deden de Obdamse spitsen het veel beter. Met name invaller Tino Rood was efficient. Hij verving in de eerste helft de andere spits Billy N’Tare die knap het eerste doelpunt voor zijn rekening nam. Tino scoorde de andere 2 doelpunten.
Victoria begon heel sterk aan deze wedstrijd; al in de 5e minuut scoorde Billy het openingsdoelpunt na prima aangeven van middenvelder Gijs Hoedjes, die weer een gedreven indruk achterliet. Het doelpunt van Billy leidde tot veel gejuich bij zijn supporters/familie/kennissen op de tribune.
In de 8e minuut had er zomaar 2-0 op het scorebord kunnen staan. Een prima aanval via weer Gijs en een voorzet van Billy op de inkomende Rick Koopman. Jammer genoeg ging zijn schot over.
1 minuut daarna weer een kans voor de thuisclub: de keeper had moeite met een schuiver van Mauro en de hierop volgende corner werd de bal op het dak van het doel gekopt door de hard werkende Rens Kramer.
In de 15e minuut kopte Rens uit een  corner de bal recht in de handen van de keeper.

Daarna begonnen de gasten beter te voetballen en hadden zij een overwicht op het veld.
In de 17e minuut een bal voorlangs; in de 18e minuut de beste kans op de gelijkmaker, maar tot 2x kwam de keeper als overwinnaar uit de bus.
Victoria ging counteren en was daarin gevaarlijk; in de 22e minuut werd dit niet goed uitgespeeld door Robin Leek.
Even daarna een vrije trap voor HSV Sport in een kansrijke postitie maar de bal ging hoog over. 10 Minuten voor rust een pegel van afstand die door Thomas Bakker net over het doel kon worden getikt.

De tweede helft begonnen de Obdammers weer heel goed. Rick Koopman had de 2-0 op zijn voet, maar zijn schot ging net naast. Misschien stond Tino Rood er beter voor.
In de 10e minuut toch de 2-0 en wat voor eentje! Een juweel van een doelpunt en die werd gemaakt door Tino Rood. Hij kreeg een bal aangespeeeld, had daarover een goede controle, speelde 2 man uit en scoorde met zijn linkerbeen. Onhoudbaar voor de keeper van HSV Sport.
Sport was meer aan de bal en kreeg de nodige kansen, waar zij onzorgvuldig mee omgingen. In de 5e minuut een bal voorlangs, in de 13e minuut een schot hoog over, in de 17e minuut weer een bal voorlangs. In de 21 minuut een kans maar werd weer slecht ingeschoten.
Victoria wederom op de counter en daarmee – net als in de eerste helft – erg gevaarlijk. In de 27 minuut ging Tino Rood voor eigen eer, terwijl de inkomende Robin Leek een veel betere optie was.
Kort daarna weer een geweldige kans voor HSV Sport, ook nu lag de keeper van Victoria in de weg.
In de 33e minuut een hele goede kans op de aansluitingstreffer door HSV Sport, maar in plaats van een geplaatst schot een rollertje in de handen van de keeper.

Twee minuten voor tijd maaakte Tino Rood aan alle onzekerheid een eind door de 3-0 binnen te schieten na goed werk van invaller Aron Munster.

Kortom: een mooie middag voor Victoria en voor het publiek dat genieten van eeen lekker zonnetje naar een leuke wedstrijd hebben staan te kijken.
Volgende week de uitwedstrijd tegen Kwiek in Avenhorn.