Na 2 goede wedstrijden tegen Alw.Forward en HSV Sport waarbij de eindstand bij beide wedstrijden 2-2 was, leek het vandaag weer dezelfde uitslag te worden. Kort na rust scoorde de thuisclub – na duidelijke buitenspelsituatie – de 2-2 en deze stand bleef lang op het scorebord staan. Maar de werklust en het goede spel van de Obdammers werd – terecht – beloond met nog 2 doelpunten en dat betekende een knappe 2-4 overwinning bij de nummer 3 van klasse 4b.
Al om 12.30 uur floot de scheidsrechter die een negatieve rol speelde in deze wedstrijd met veel opstootjes. Deze man kon het nauwelijks belopen en daarbij negeerde hij te vaak zijn assistenten; hij dacht het in zijn eentje te kunnen klaren. Op de momenten dat hij op moest treden gaf hij niet thuis; wel was hij gulzig met het geven van gele kaarten voor praten….
Het werd voor met name het Obdammer publiek een mooie voetbalmiddag. Op het prachtige kunstgrasveld in Onderdijk gebeurde van alles. Het spel ging snel op en neer; van beide kanten veel strijd en veel kansen.
De Obdammers stonden snel met 0-1 voor.
De jonge Robin Leek die Billy N’Tare prima verving zette de bal vanaf rechts voor op Wessel Klaver die de bal op doel schoot. De keeper pareerde dit schot, maar de rebound was een intikker voor routinier Tino Leek.
Spits Tino Rood speelde wederom sterk en de achterhoede van de thuisclub had de handen vol aan deze behendige spits. In de 8e minuut was hij de verdediging weer te snel af, maar zijn lob ging spijtig genoeg net over het doel.
In de 10e minuut gaf de warrig leidende scheids een vrije trap op rand 16 en deze werd schitterend ingeschoten door de aanvoerder van Strandvogels: 1-1.
Vanaf toen werd de thuisclub wat sterker, maar ze kwamen niet verder dan een aantal afstandsschoten die net over of naast gingen. Na een half uur 2 goede mogelijkheden voor de thuisclub maar beide keren had keeper Thomas Bakker daar goed zicht op en kon tegendoelpunten voorkomen.
Kort daarna gaf Gijs Hoedjes goed druk op de verdediging; hij veroverde de bal, gaf een pass op Wessel die de bal meegaf aan Robin Leek die heel netjes én rustig de 1-2 aantekende.
Wessel had even later de kans om een prima aanval via veel schijven af te maken, maar zijn schot werd een prooi voor de keeper van Strandvogels.
5 minuten voor rust een goede kans voor de gastheren, maar deze bal ging net naast het doel. Vlak voor rust weer een goede snelle aanval van de Obdammers; het was jammer dat Oscar zijn goede spel niet kon bekronen met een doelpunt, want zijn inzet belandde via een verdediger op de paal.
In de tussentijd werd Thomas nog getorpedeerd in zijn eigen doelgebied, zonder dat de scheidsrechter hiertegen passend optrad.
In de 2e helft werd het spel grimmiger en weer was de scheidsrechter hier debet aan. Na 5 minuten een aanval van de thuisclub via links waarbij de linksvoor in duidelijk buitenspelsituatie de bal voorschoot en waaruit via de keeper werd gescoord. De assistent scheidsrechter van Victoria deed wat hij moest doen en vlagde duidelijk zichtbaar. De scheids negeerde dit vlagsignaal. Ook supporters van de thuisclub waren zo sportief om toe te geven dat dit doelpunt eigenlijk niet geteld had mogen worden.
De thuisclub wilde meer en zette behoorlijk druk op het Victoria doel. Maar zoals de laatste weken stonden Sjors Ootes met Max Dekker, Sven Rood en Daan de Boer ook nu hun mannetjes. Er volgden een aantal relletjes waartegen de scheidsrechter niet adekwaat handelde en dit kwam de wedstrijd niet ten goede. Een aantal spelers moesten zelfs geblesseerd afhaken. Wegens vooral praten werden er vele kaarten uitgedeeld. Wisselspeler Mike Appel moest zelfs na 2 gele kaarten het veld al na 20 minuten, verlaten.
Daarvoor waren de Obdammers al 2x succesvol geweest uit 2 prima counters. De 2-3 viel na een corner die via Gijs bij Tino Leek kwam en Tino gaf invaller Aron Munster de kans om te scoren, hetgeen hij ook deed. Even daarna ging een andere invaller Dave Klaver heel sterk door op rechts; hij gaf de bal keurig terug op Wessel die beheerst de 2-4 aantekende.
Strandvogels zette nog even aan, maar de verdediging van de Obdammers stond als een huis.
Eindstand dus een mooie en terechte 2-4 overwinning voor het team van trainer Kees Koeman.
Volgende week thuis tegen Kwiek’78, gewoon weer om 14.00 uur.