Victoria heeft het de ongeslagen koploper De Meteoor vandaag heel moeilijk gemaakt. Na een moeilijk begin van deze wedstrijd leverde de Obdammers veel passie en strijd en geloof in een goed resultaat. Na een 2-2 ruststand werd het toch een verlies voor het team van trainer Kees Koeman. 9 minuten voor tijd maakten de Amsterdammers de 3-2 en was de resterende tijd tekort om de gelijkmaker te maken.

De Obdammers begonnen met good old Sjors Ootes in de basis, omdat Max Dekker niet aanwezig was. Sjors speelde – op een slippertje na – een puike partij en na 5 minuten gooide hij zijn hele hebben en houwen in een schot en voorkwam een snel doelpunt van De Meteoor.
De Meteoor speelde als een koploper: sterke spelers, met vooral veel technische vaardigheden. Ze lieten het veld heel erg groot en middels de lange pass probeerden zij het middenveld vaak over te slaan; en dat lukte vooral de eerste helft vrij goed.
In de achtste minuut een aanval van Victoria; de keeper van de thuisclub onderschepte deze aanval en roeide de bal blind naar voren. De bal viel tussen 3 oranjehemden precies bij een Meteoor aanvaller. Deze controleerde de bal prima en wist de bal ook nog netjes tussen de palen te krijgen: 1-0 voor de thuisclub.
Daarna nog meer druk van de Amsterdammers en met fraaie afstandsschoten probeerden zij te scoren. Maar keeper Thomas Bakker redde steeds fraai.
Vanaf minuut 15 begon Victoria ook te voetballen en dat ging ze goed af. Rick Koopman kreeg op rechts alle ruimte en gaf de bal knap mee aan spits Tino Rood. Deze omspeelde de laatste man en schoot de bal keurig in de verre hoek binnen: 1-1.
De koplopers hadden dit niet verwacht en ze begonnen op elkaar te mopperen, hetgeen hun spel niet verbeterde.
Victoria kreeg zelfs de betere kansen. In de 18e minuut stond Rick Koopman voor een verlaten doel, maar het lukte hem niet om de pass van Tino Rood in het doel te krijgen.
1 minuut daarna een prachtige vrije trap voor de thuisclub die – ook – prachtig werd gekeerd door Thomas Bakker.
In de 21e minuut verscheen de verrassende 1-2 op het scorebord. Een verdediger van de thuisclub speelde de bal te kort terug op de keeper. De attente Rick Koopman zat er tussen en speelde beheerst de vrijstaande Robin Leek aan; Robin had geen moeite met deze kans: 1-2.
Daarna ging het spel lekker op en neer met af en toe wat kleine mogelijkheden. Een vrije trap voor de thuisclub in de 27ste minuut belandde in de muur en in de 34ste minuut schoot Gijs Hoedjes – na een geweldige actie waarbij hij 3 man te kakken zette – net naast het doel.
2 minuten daarna een hachelijke situatie voor het Amsterdammer doel. De keeper glee uit maar uit dit buitenkansje werd helaas niet de 1-3 gemaakt.
In de 42ste minuut een mooie pass van middenvelder Lennart Volbeda op Robin Leek. Zijn schot ging helaas – maar tot opluchting van de thuisclub – net over het doel.
Kort daarna de mogelijkheid voor de thuisclub op de gelijkmaker, maar het was buitenspel. Dat die gelijkmaker toch viel was heel jammer voor de Obdammers en kwam als het ware uit de lucht vallen. Een hoge voorzet vanaf rechts werd niet goed beoordeeld  door zowel verdediger Dave Klaver als keeper Thomas Bakker en de aanvaller van de Meteoor wist daar wel raad mee en kopte de 2-2 binnen.
De 2e helft werd het spel wat grimmiger; dit kwam enerzijds omdat de regen het veld wat gladder maakte en daardoor vele gevaarlijke slidings werden ingezet, waar de scheidsrechter veel te weinig tegen floot. Ook andere beslissingen van de leidsman waren af en toe niet te volgen en dit leidde weer tot de nodige irritaties op en naast het veld.
De eerste kans in de 2e helft was voor de goed spelende Lennart Volbeda; zijn snoeihard schot ging rakelings over het doel.
Kort daarna een gevaarlijke vrije trap voor de thuisclub; maar gelukkig ging de bal aan iedereen voorbij.
In minuut 55 een hele mooie aanval van Victoria waaruit helaas niet kon worden gescoord. In de 78ste minuut het enigste missertje van Sjors maar keeper Bakker had er goed kijk op en belette de 3-2.
De thuisclub zette alles op alles en dat gaf Victoria de kans om uit de counter gevaarlijk te worden. Dit bood zeker mogelijkheden maar helaas werden er in een paar overtalsituaties verkeerde keuzes gemaakt, waardoor de Obdammers niet op voorsprong kwamen.
In de 81ste minuut was een gericht schot van 20 meter van het doel onhoudbaar voor de keeper van Victoria en dat betekende de 3-2 voorsprong voor de Meteoor.
Victoria probeerde het nog wel, maar gescoord werd er niet.

3-2 verliezen van de koploper is op zich niet verkeerd, maar vandaag hadden de Obdammers wel voor een verrassing kunnen zorgen door de amsterdammers 1 of meerdere punten af te snoepen. Vooral als je kijkt hoe de eerste 2 doelpunten van de Meteoor zijn gevallen.
Maar het is een verlies met perspectief. Het spel was veel beter dan de 2e helft van vorige week tegen Alcmaria; er werd hard gewerkt. Alleen jammer dat er werd verloren.

Dank voor de supportersclub van Victoria voor het regelen van 2 bussen, eentje voorde spelers en staf en eentje voor de supporters. Zoveel supporters uit Obdam langs de lijn in Amsterdam, het heeft de spelers zeker goed gedaan.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Apollo’68. Dé derby onder de derby’s. Victoria lijkt de sterkste ploeg, maar de Hensbroekers wonnen vandaag wel hun wedstrijd en staan slechts 1 puntje onder Victoria. Zij zijn er zeker op gebrand om de Obdammers een hak te zetten.