2-1 verlies in bekerwedstrijd tegen VVS.
Victoria heeft in de eerste knvb-bekerwedstrijd nipt – maar wel verdiend – verloren van de derde klasser uit Spanbroek.
Het was van beide kanten niet goed wat er op de groene mat werd afgespeeld.
VVS had vanaf het begin wel het betere (combinatie)spel, maar echt veel kansen werden er niet gecreerd. Sterker nog, de beste kansen waren voor de Obdammers. Gijs Hoedjes kon uit een mooie vrije trap de 0-1 binnen koppen, maar er zat te weinig kracht in zijn kopbal. Sam Rood had een leeg doel voor zich en schoot de bal van afstand knap op doel. Hij rekende niet op de keeper die zijn fout ( hij leverde de bal zomaar in bij Sam) nog net aan kon corrigeren.
De thuisclub was wel sterker, had meer balbezit, maar kwam niet echt tot gevaarlijke situaties in het Victoria-doelgebied.
Hun beste mogelijkheid voor een doelpunt was een bijna eigen doelpunt van verdediger Rick Gleisteen. Met een katachtige reactie wist keeper Thomas Bakker de 1-0 te voorkomen.
Na de rust 3 wissels bij de Obdammers en dat had direct effect. Victoria had het eerste kwartier de meeste dreiging én het beste spel. Dit resulteerde in een 0-1 voorsprong. Een mooie aanval werd kundig afgerond door Wessel Klaver. Vanaf de 16 verschalkte hij de keeper met een mooie volley.
Reden voor de thuisclub om er een schepje inzet en strijd boven op te gooien. Het spel werd wat grimmiger en de scheidsrechter had daar door vele twijfelachtige beslissingen zeker zijn aandeel in. De thuisclub werd in veel situaties bevoordeeld en dat was een jammerlijke constatering en dat irriteerde behoorlijk bij zowel spelers als technische staf en supporters van Victoria
Na 75 minuten kwamen de gastheren op 1-1. Een pegel vanaf rand strafschopgebied belandde hoog in en onhoudbaar in de touwen.
Uiteindelijk werd ook nog de (verdiende) 2-1 gemaakt, nadat de spits van VVS nog een 100% kans om zeep hielp.

Victoria deed leuk mee, maar kwam net tekort. Tweede helft was leuk en lang gelijkwaardig. Dat positieve  moet worden mee genomen in de komende wedstrijden.

De eerstvolgende is volgende week zondag ook weer voor de beker in Obdam.