Victoria heeft vandaag met 2-1 gewonnen van de Wherevogels uit Purmerend. Voor deze wedstrijd stonden zij 4 punten boven de Obdammers op de ranglijst. Maar het was niet aan dit team te zien dat zij boven Victoria staan. Het team van Kees Koeman was met name de eerste helft veel beter. Maar omdat de voorwaartsen van Victoria vandaag moeilijk konden scoren, bleef Wherevogels lang in de wedstrijd.

Zoals gezegd, de eerste helft was de thuisclub goed bezig. Jammer dat nogal veel mogelijkheden geen doelpunten opleverden. Achterin stond het goed; Mike Vlaar, Rick Gleisteen en Dave Klaver stonden  hun mannetje en daarachter stond Sjors Ootes voor als het nodig was.
De gasten hebben welgeteld 1 mogelijkheid gehad in het eerste half uur, maar dit schot ging naast.
Het duurde tot de 28e minuut dat het eerste doelpunt viel. Op 25 meter van het doel werd spits Tino Rood getorpedeerd (niet voor de eerste keer trouwens) en Robin Leek nam op subtiele manier de vrije trap. De keeper van Wherevogels kwam uit zijn doel en dat gaf captain Rens Kramer een buitenkansje, want voordat de keeper de bal kon pakken, kopte Rens de bal in het verlaten doel: 1-0 en op dat moment dik verdiend.
De gasten begonnen daarna iets beter te voetballen en in de 40ste minuut waren ze dichtbij de gelijkmaker, maar keeper Thomas Bakker kwam goed zijn doel uit waardoor hij eerder bij de bal was dan de aanvaller van Wherevogels.
Vlak voor rust nog een kans voor Victoria, maar de voorzet van Rick Koopman was net te scherp voor Robin Leek.
Ruststand dus 1-0.
De tweede helft lieten de gasten zich meer zien (en ook horen, trouwens, want bijna elke beslissing van de scheidsrechter werd vanaf de lijn maar ook binnen de lijnen, duidelijk hoorbaar aangevochten). In de 1e minuut een beste kans vanaf de linkerkant, maar de keeper van de thuisclub zat er goed bij.
Uit de hierna volgende counter werd een overtal niet goed uitgespeeld door Victoria en kort daarna had Robin Leek pech met een schot, dat net voorlangs ging.
Daarna 2 mogelijkheden voor Wherevogels: uit een corner werd naast gekopt en even daarna werd een mogelijkheid om zeep geholpen omdat er te lang getreuzeld werd.
In de 30e minuut had Robin Leek de 2-0 op zijn schoen; in plaats van zelf te schieten op een door de keeper verlaten doel, speelde hij de bal af naar een medespeler die er veel minder goed voor stond.
Invaller Gijs Luiken deed het wat dat betreft beter; in de 34ste minuut joeg hij een afvallende bal achter de keeper in het doel: 2-0. En dan weet je dat de uitclub alles op alles gaat zetten om er toch nog wat van te maken. Dat deden ze ook wel, maar veel kansen hebben ze niet gehad. In de 44ste minuut werd nog wel de aansluitingstreffer binnen gekopt en vlak voor tijd nog een hachelijke situatie voor het doel van Victoria, Zelfs de keeper van Wherevogels ging mee en hij was heel dicht bij een doelpunt, maar gelukkig zag Rens Kramer dit gevaar in en kopte de bal weg voordat die keeper er bij kon (dit was eigenlijk een herhaling van zetten van hetgeen er bij het eerste doelpunt van Victoria gebeurde!).
Dat Victoria ook uit de counter daaropvolgend niet kon scoren was tekenend voor de hele wedstrijd. De keeper stond nog in de 16 bij Victoria toe te kijken hoe 1 verdediger te sterk was voor 2 aanvallers van de thuisclub.

Al met al een zwaar bevochten overwinning. Dit was de laatste thuiswedstrijd van 2019; volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Alkmaarse Boys. Zij verloren vandaag van Dynamo, maar dat zegt niet zoveel. Ik verwacht in Alkmaar een gelijkwaardige wedstrijd  en hopelijk kunnen we de 3 punten mee naar Obdam nemen.