Victoria heeft ook de tweede wedstrijd na de winterstop gewonnen. Werd vorige week ruim en gemakkelijk gewonnen van de laatste in de competitie. Vandaag moest er hard worden gewerkt om de overwinning binnen te halen tegen de ploeg de op de een na onderste plaats staat. Rik Koopman werd de matchwinnaar door een mooie pass van Kaay de Jong binnen te tikken.

Werd de uitwedstrijd nog dik gewonnen van Purmerland, vandaag was het anders. De blauwhemden streden voor elke meter, rekten tijd waar het kon en gaven zich niet snel gewonnen. De thuisclub had wel het betere van het spel, maar konden dit niet in doelpunten uitdrukken. Ook toen de gasten in de tweede helft met 10 spelers kwamen te staan hadden de Obdammers het moeilijk met het fysieke spel van Purmerland. De scheidsrechter was niet zo piepjong meer en had moeite om het spel van dichtbij te volgen. Zijn manier van fluiten had wel gevolg voor het spel en ook voor de trainer/coach van Purmerland. Deze lag regelmatig in de clinch met de leidsman en deze was op een gegeven moment ook genoodzaakt deze trainer/coach van het veld te sturen. In de eerste helft kreeg hij een kaart wegens tijdrekken na een blessurebehandeling en in de tweede helft had hij weer eens commentaar op de scheidsrechter.

Victoria begon goed aan deze wedstrijd maar beloonde zichzelf niet met een doelpunt. In de 3e minuut een prachtige aanval die werd ingeluid door de sterk spelende Rick Gleijsteen. Hij speelde Rik Koopman aan die een knappe voorzet gaf op Wessel Klaver. Helaas ging zijn kopbal net naast.
Daarna gebeurde er een tijd heel weinig.  Tot de 24e minuut een gevaarlijke vrije trap van de uitclub die net nog werd weggewerkt door Mike Vlaar. Kort daarna slalomde Gijs Hoedjes door de verdediging van Purmerland maar zijn schot ging net naast het doel.
Hierna was het weer een hele tijd rustig op het veld; matig voetbal van beide kanten. Purmerland liet de Obdammers het spel maken, lieten zich massaal inzakken en daar waar het kon, rekte men veel tijd om maar die 0 te houden.
Max Dekker had vlak voor rust de score kunnen openen, maar de rebound na een vrije trap werd door hem niet goed geraakt.
Ruststand: een teleurstellende 0-0.
In de tweede helft veranderde dat snel: Kaay de Jong kwam goed mee naar voren en met een slimme breedtepass bereikte hij Rik Koopman, die heel beheerst de 1-0 kon binnen tikken.
In de 54e minuut een counter van de gasten waarbij keeper Thomas Bakker goed optrad en de bal net voor de spits kon oppakken.
Kort daarna benadeelde de captain van Purmerland zijn team door onbesuisd in te komen op een speler van Victoria. De scheidsrechter gaf hem hiervoor de rode kaart en de gasten moesten met 10 man verder.
Op dat moment denken de meeste mensen langs de lijn dat het vanaf dan een makkie is voor de Obdammers. Maar het tegendeel was waar; de gasten gooiden er nog een scheppie inzet bovenop en daarmee hadden de Obdammers het moeilijk. Niet dat het tot veel kansen leiden voor de tegenstander, dat viel wel mee. Alhoewel ze in de 80ste minuut een goede mogelijkheid hadden, maar de inzet ging naast het doel. De beste kans op een doelpunt had Gijs Luiken van Victoria, maar hij werd blijkbaar verrast door deze mogelijkheid en raakte de bal volkomen verkeerd en daarmee werd het een prooi voor de keeper van Purmerland.
Purmerland zette nog wel aan, maar mede door goed verdedigend werk van met name Mike Vlaar, werden zij niet echt gevaarlijk.
Na ruim 94 minuten vond ook de scheids het welletjes en floot voor het eind van deze matige wedstrijd. Wel kan het team van trainer van Kees Koeman weer 3 punten bijschrijven en door het verlies van Wherevogels neemt Victoria nu een 4e plaats in de stand van 4B.
Volgende week zondag de derby tegen Apollo’68 in Hensbroek. Zij verraste vandaag met een overwinning bij Sporting S (die vorige week nog wonnen van Dynamo). Derby’s tegen de Hensbroekers zijn nooit mooi, maar het zal wel mooi zijn als we zondag weer 3 punten mee kunnen nemen naar Obdam.