Victoria heeft 3 punten laten liggen in een koud De Goorn. Lange tijd waren de Obdammers de bovenliggende partij en tot 10 minuten voor  het Einde van  de wedstrijd stonden zij verdiend met 0-1 voor. Maar uiteindelijk duurde de wedstrijd 1 minuut te lang, want toen werd door RKEDO een vrije trap via binnenkant paal raak geschoten.

Het was niet best wat de 22 spelers op het veld hebben laten zien. Er werd hard gewerkt, dat wel. Maar van leuk voetbal was nauwelijks sprake. De Obdammers lieten nog wel een paar keer leuk combinatievoetbal zien, maar vlak voor het doel, ging het dan toch niet helemaal goed.

Victoria had na 2 minuten al op voorsprong kunnen komen, maar de inzet van Robin Leek werd van de lijn gehaald. De enigste mogelijkheid voor de thuisclub was een hard schot bij de 2e paal, maar deze werd gekeerd door de keeper van Victoria.
In de 15e minuut kwam Victoria op voorsprong. Spits Tino Rood kreeg de bal met enig geluk mee en hij passeerde de RKEDO-keeper op kundige wijze: 0-1.

10 minuten daarna had deΩ voorsprong verdubbeld moeten worden, maar Robin Leek maakte in een overtalsituatie een verkeerde keuze.
Vlak voor rust een mooi schot van Gijs Luiken na een afgeslagen corner. Zijn schot werd goed gered door de keeper van de thuisclub.

Ruststand dus 0-1 voor de Obdammers.

Het begin van de tweedse helft ook de beste kansen voor Victoria.
Een knap afstandsschot van Tino Rood werd net zo knap gekeerd door de RKEDO-keeper. Twee minuten daarna een schitterende aanval. De jonge Rick Koopman had een prima actie aan de rechterflank, hij kreeg de bal prachtig mee van Tino Rood en zo stond Rick 1 op 1 met de keeper. Helaas raakte de bal de buitenkant van de paal.

Deze meevaller voor de thuisclub gaf hen de spirit om er een tandje bij te zetten. Met opportunistisch voetbal (ook af en toe te hard) en voor het windje zetten zij alles op alles. Uiteindelijk werd het ook alles. 10 minuten voor tijd een afstandsschot dat nog gekeerd kon worden, maar door een niet goed oplettende verdediging was de rebound voor RKEDO: 1-1.
In de laatste minuut werd een vrije trap, overigens makkelijk gegeven, via binnenkant paal, onhoudbaar binnen geschoten: 2-1 voor de thuisclub.

Voor de Obdammers een bittere pil en voor de thuisclub een ontlading. Verdiend was het zeker niet, want daarvoor was het spel van de thuisclub veel te pover en te onsamenhangend. Maar lelijke wedstrijden op zo’n manier, in de laatste minuut, winnen, dat voelt natuurlijk wel heel goed.

Volgende week zondag speelt Victoria thuis tegen St George. Zij wonnen vandaag met 4-0 van Apollo’68 en zij hebben nog wat recht te zetten tegen Victoria. Dus we zijn gewaarschuwd!