Victoria heeft in de laatste wedstrijd gedaan wat nodig was om eventueel de 3e periode te pakken. En dat was winnen! Maar omdat concurrent De Rijp met 6-5(!) won van kampioen Koedijk konden de Rijpenaren zich kronen als winnaar van de 3e periode.

Tegenstander vandaag Con Zelo speelde nergens meer om en dat was duidelijk zichtbaar op het veld. Vooral de eerste helft werden zij overklast door de Obdammers. Dat het met de rust nog maar 2-0 stond hadden de voorwaartsen van Victoria aan zich zelf te wijten. Rick Borst scoorde nog wel de 1-0, maar met een beetje meer geluk had hij zeker meer doelpunten kunnen maken. De 1-0 scoorde Rick op aangeven van Gijs Luiken. De 2-0 viel in de 45ste minuut. Robin Leek kon vrij opkomen aan de linkerkant; bewaarde het overzicht en speelde de vrijstaande Wessel Klaver aan. Deze scoorde beheerst.
De tweede helft werden de gasten iets beter en kwamen ze zelfs tot enkele mogelijkheden, maar alle keren zochten zij het doel te hoog.
Victoria speelde nu wat met de handrem op. Na prima voorbereidend werk van Dave Klaver schoot Wessel Klaver de bal snoeihard de 3-0 binnen.
Kansen waren er nog wel maar hiermee gaat de voorhoede nog te slordig mee om.
Maar na 90 minuten stond er een mooie 3-0 op het scorebord.
Het wachten was op de uitslag van De Rijp tegen Koedijk. De kampioenen stonden voor, maar verloren uiteindelijk met 6-5. De Rijp pakt de 3e periode en Victoria is klaar voor deze competitie.
Oscar Obdam kreeg een publiekswissel, omdat hij heeft aangegeven om te stoppen. Erg jammer, want hij heeft afgelopen seizoen over het algemeen sterk gespeeld.
Iedereen een fijne zomer en tot snel!