De eerste helft van de eerste helft waren de Obdammers heer en meester op het veld. Het duurde tot in de 20e minuut dat inval-keeper Frank Bakker, die de geblesseerde Thomas Bakker prima verving, de eerste moeilijke bal moest verwerken. Echte goede kansen waren er toen niet voor Victoria. Daarna maakten de gasten uit Schermerhorn het spel en creëerden zij vele kansen waarvan zij er maar 1 scoorden en verdiend de 3 punten mee naar huis namen.

Het scorebord was gemaakt en na 20 minuten was de stand nog steeds 0-0. Dat was eigenlijk een beetje vreemd want het was Victoria’O die de gasten de wil oplegden.
Er werd prachtig gespeeld; de ene mooie aanval na de andere volgde op elkaar. Helaas waren er weinig doelrijpe kansen voor het team van trainer Kees Koeman.

Het tij begon te keren toen de balvaardige en snelle spits van Sporting S, Arie Kostelijk, zich in het spel begon te mengen. Vele keren was het echter keeper Frank die de bal kundig uit het doel wist te ranselen.

Wat schortte er bij Victoria? De linies sloten niet goed aan waardoor de aanvallers, en dan met name de ontzettend hard werkende Kaay, op een eiland stonden en vaak de bal alleen maar terug konden spelen. Individueel speelden sommige spelers onder hun kunnen en was het samenspel – op de eerste 20 minuten na – onder de maat.

Het wachten was op een score van Sporting S. Zij waren wel vaak gevaarlijk voor het doel, maar of de kansen werden gepareerd door Frank of zij werden onmachtig door zeep geholpen door de aanvallers van Sporting S.

De allerbeste kans in de 1e helft was toch voor Victoria; een hoge voorzet belandde voor de voeten van de geheel vrijstaande Tim. Hij had alle tijd om een goede keus te maken, maar in plaats van een doeltreffende schuiver, schoot hij via de keeper de bal over het doel.
Even daarvoor had Kaay pech dat zijn achterwaartse kopbal geen doel trof en had Max geen geluk met een schot op doel na een fraaie actie.

De 2e helft een zelfde spelbeeld als de tweede helft van de eerste helft. Een sterker Sporting S met een achter de feiten aanlopend Victoria. Na 2 100% kansen van de gasten een mogelijkheid voor de Obdammers. Damy had alle pech met een schot in 1 keer op zijn pantoffel; deze bal ging net naast.

Het verdiende doelpunt van Sporting S viel in de 27e minuut. Een voorzet van rechts werd op de paal gekopt en de terugkerende bal werd in het lege doel gekopt. Dit was de terechte 0-1.
Sporting S had daarna nog wel mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar dit lukte hen niet. De scheidsrechter, die het spel vaak van te grote afstand volgde, ontnam de gasten nog een penalty.
De gastheren probeerden wel – mede door een 3-tal wissels – wat meer druk te zetten op het doel van Sporting S, maar dit leidde niet tot kansen.
Eindstand: een terechte nederlaag met 0-1.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Voorland in Amsterdam.
Laten we hopen dat het team dan de goede lijn weer op zal pakken.