Het nadeel van kunstgras is dat je ook onder hele slechte weersomstandigheden kunt en zelfs moet voetballen. Langs het veld was het slecht vertoeven; regen en een koude wind zorgden ervoor dat er weinig publiek langs de lijn stond.
Ook voor de spelers is het niet leuk om met dit weer te voetballen.

De 1e helft gebeurde er weinig op het veld; de 2e helft was leuker om naar te kijken. Invaller Tino Rood scoorde de 1-0, maar tegenstander De Valken kwam terecht op 1-1. Met deze eindstand waren de Obdammers dik tevreden; de Valken waren dat duidelijk niet. In de race om de bovenste plaatsen lieten zij 2 dure punten achter in Obdam.

De valken begon deze wedstrijd op de 5e plaats met slechts 3 punten achterstand op de koploper van 4b. Victoria staat op een 10e positie en staat op 9 punten van de nummer 1.
Het verschil in de ranglijst was ook al wel terug te vinden in het spel van de 1e helft. De gasten lieten de bal goed rondgaan en de Obdammers die holden daar een beetje achteraan.
In de 9e minuut had De Valken op 0-1 kunnen en misschien wel moeten komen, maar de doorkopbal werd net voorlangs geschoten.
Tot de rust hetzelfde beeld; de valken steeds in balbezit tot de 16 van Victoria. Maar weinig verrassing en diepgang in het spel. Diepe en brede ballen waren steeds een makkelijke prooi voor de keeper van Victoria.
Vlak voor rust de enige kans voor de thuisclub; Hugo Borst had een vrije doorgang, maar schoot de bal te gehaast naast het doel.

De 2e helft een meer aanvallend Victoria. Door de inbreng van Tino Rood kon het team van trainer Kees Koeman meer en langer de bal in de ploeg houden. Na 13 minuten een prachtige steekpass van de hard werkende en nuttig spelende Gijs Hoedjes op Tino Rood: hij tikte de bal beheerst onder de keeper door: 1-0 voor de Obdammers.
Deze achterstand was voor de Valken het signaal om nog meer aan te vallen. En dit had ook resultaat: in de 30e minuut redde Thomas Bakker nog bekwaam, maar hij had geen weerwoord op de kopbal die volgde uit de corner na die goede aktie van de Obdammer keeper: 1-1.
De thuisclub counterde daarna nog een paar keer gevaarlijk zonder echte kansen te creëeren. De Valken had het meeste recht op de 3 punten en had ook de beste kans op de 2-1. Maar de keeper van Victoria belette dit.
Eindstand dus 1-1; en dat mag dan beste een revanche genoemd worden voor de 5-0 nederlaag in Hem!
Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Woudia. Het zal mooi zijn als we daar ook 1 punt kunnen binnenhalen. Na de winter is er nog niet verloren, dus waarom niet een mooie uitslag bij Woudia??
Dan is deze verslaggever trouwens niet aanwezig.