De thuiswedstrijd werd verloren met 1-5, dus de Obdammers wilden zich revancheren. De Medemblikkers staan op degraderen naar de 5eklasse en moesten vandaag winnen om aansluiting te kunnen krijgen met kwiek en Andijk om alsnog nacompetitie te mogen spelen. Bijna de gehele 1e helft waren de gasten veel beter dan de gastheren. Al na 18 minuten stond er 0-3 op het scorebord. Deze voorsprong had voor de rust al verdubbeld kunnen worden, als het vizier wat scherper had gestaan. De 2e helft een iets meer aandringend Medemblik, en een counterend Victoria.

Victoria begon scherp aan de wedstrijd en dit leidde al na 1 minuut tot een 0-1 voorsprong. Een diepe bal van Thomas werd door gekopt door Tino Rood. Wessel Klaver ontving de bal en tikte deze naast de uitlopende keeper. De bal leek naast te gaan en ook de keeper leek dit te denken, maar door een polletje ging de bal via binnenkant paal het doel in.
Daarna een 2-tal kleine mogelijkheden voor de thuisclub die niet verzilverd werden.
In de 12e minuut een beste kans voor Wessel, maar helaas. Kort daarna een mooi geplaatste trap van Tino Leek die net over en naast ging.
In de 15e min. scoorde Wessel de 0-2. Vanaf eigen helft schoot hij de bal wat ongecontroleerd naar voren; de keeper van Medemblik stond ver voor zijn doel en via een stuit ging de bal over de keeper in het doel.
In de 18e min weer een verre uittrap van Thomas; Wessel legde de bal prima voor op Tino Rood die vanaf de penaltystip de bal met zijn kruin achter de keeper kopte: 0-3, wat een weelde voor het team van trainer Kees Koeman.
Medemblik was rijp voor de slacht, maar blijkbaar hadden de Obdammers wat medelijden met de thuisclub, want de voorwaartsen verzuimden om de score uit te breiden.
Gijs had nog wel pech met een mooi afstandsschot die knap werd gekeerd door de keeper.
Maar Tino Rood, Wessel Klaver en die zelfde Gijs Hoedjes hadden beste kansen om te scoren, maar het ontbrak hen aan rust en overzicht.
Medemblik kwam langzamerhand iets beter in de wedstrijd en putte moed uit de gemiste kansen van Victoria. Echte kansen waren er echter niet voor de thuisclub; daarvoor ontbrak het aan echte klasse bij hen en stond de verdediging van de Obdammers als een huis. De jonge Thijs Buisman debuteerde vandaag en hij hield zich goed staande, alhoewel hij wel diverse vrije trappen tegen kreeg.

De 2e helft was de thuisclub nog wel van plan om er wat van te maken, maar het heeft er nooit ingezeten dat ze alsnog een goed resultaat zouden behalen.
Zij iets vaker de bal, maar kansen creëerden ze niet. Victoria speelde nu wat vaker de lange bal en ook nu waren de beste kansen voor de Obdammers.
Gijs moest er geblesseerd af en ook Tino Rood moest worden gewisseld. Vervangers Rick Borst en Billy zorgden wel voor gevaar en hadden ook mogelijkheden om te scoren, maar beiden lukten dat niet.
Wessel had ook scoringskansen, maar hij had zijn kruit blijkbaar al verschoten in de 1e helft met zijn 2 doelpunten. Een mooie voorzet van de 3e invaller Rick Gleisteen werd naast gekopt door Rick Borst. De hard werkende Oscar Obdam was dichtbij om een voorzet van de onverzettelijke Mark van der Berg in te schieten, maar hij was net te laat.
Medemblik zette daar weinig tegenover; alhoewel zij toch nog de 1-3 wisten te maken. Een vrije trap belandde over de muur in de niet door thomas afgedekte hoek.
De goed fluitende scheidsrechter floot kort daarna voor de laatste maal. Victoria 3 punten rijker en Medemblik een illusie armer.
Volgende week uit tegen het onderaanstaande Oosthuizen. Als daar niet wordt verloren, dan is rechtstreekse handhaving een feit.