De nipte 1-2 eindstand doet vermoeden dat Dynamo het lastig heeft gehad tegen Victoria. Met een beetje geluk voor de thuisclub zat er nog een gelijke stand in, maar qua spel en kansen waren de Ursemmers de bovenliggende partij. Dat de belangen groot waren voor beide teams bleek wel uit de blijdschap en opluchting bij de gasten na het laatste fluitsignaal.

De eerste 10 minuten van de eerste helft waren niet goed van de thuisclub. Het leek wel of de druk op de spelers te hoog lag; vooral de verdediging oogde vandaag onzeker. Een aantal glijpartijen in het eigen strafschopgebied leidde tot mogelijkheden voor Dynamo. Verdediger Mike Vlaar lag in de 4e minuut in de baan van het schot van de gevaarlijkste speler Mike van der Velden. Kort daarna weer een beste kans van de spits van Dynamo, maar het lobje kon met moeite worden gepakt door de – ook uitglijdende – keeper van Victoria.

In de 10e minuut een mooie aanval van de thuisclub over links; de goede poging van Robin Leek werd geblokt door een verdediger en uit de corner kopte Max Dekker de bal in de handen van de keeper. 5 minuten verder scoorde Van der Velden de 0-1. Hij was eerder bij een diepe bal dan Mike Vlaar en met een bal buitenkant voet verschalkte hij ook de sluitpost van de Obdammers.

De Ursemmers kregen voldoende mogelijkheden om deze voorsprong te vergroten; in de 18e minuut werd een 100% kans om zeep geholpen.

Victoria werkte hard en probeerde de gasten op de helft van de Obdammers onder druk te zetten. Halverwege de eerste helft lukte dat een paar keer goed, maar helaas beoordeelde de scheidsrechter dit te vaak met onreglementair spel en gaf de Dynamo te vaak het voordeel van de twijfel.

In de 35e minuut toch enig gevaar in het doelgebied van Dynamo; de goed keepende doelman ging onder een hoge bal door, maar uiteindelijk miste het schot van Gijs Hoedjes de goede richting.

In de 40e minuut een fraaie aanval van de thuisclub en ook nu was Robin Leek (vandaag de gevaarlijkste aanvaller van Victoria) hierbij betrokken. Zijn voorzet vanaf links kon net niet krachtig genoeg worden ingekopt door Wessel Klaver.

Kort voor rust 2 kansen voor Dynamo. In beide gevallen hield keeper Bakker de oranjehemden nog op de been.

Dit gebeurde ook vlak na rust; in 2 minuten 3 kansen voor de gasten. Ook nu was Thomas Bakker niet te kloppen. Dit was echter uitstel van executie, want in de 52e minuut was hij  kansloos op een intikkertje in de korte hoek. Een meer dan verdiende voorsprong van 0-2 voor Dynamo.

Daarna gebeurde er in de volgende 10 minuten heel erg veel. In minuut 53 een pegel van Wessel Klaver op de lat. In de 56e minuut de gemiste kans op 0-3. In minuut 65 een vrije trap van Gijs Hoedjes net over het doel; in de 66ste minuut keerde de keeper van Dynamo een vrije trap. Kort daarna een schot van Dynamo net over het doel.

Robin Leek was vandaag zijn directe tegenstander vaak de baas, maar het vervolg van zijn mooie acties leidde tot weinig of geen gevaar. Of er waren te weinig medespelers om de bal toe te spelen of de voorzet kwam gewoon niet aan bij zijn collega-aanvallers.

Het werd nog spannend toen Mitch Klaver in de 90ste minuut de aansluitingstreffer intikte. Het werd nog billenknijpen voor de gasten want de Obdammers roken vuur, maar kwamen niet verder dan een kopbal van Mike Vlaar over het doel na een mooie voorzet van invaller Dave Klaver.

Eindstand dus 1-2 voor Dynamo. Nogmaals een verdiende 3 punter  voor hen, maar het had ook zomaar slechts 1 punt kunnen zijn. Maar eerlijk is eerlijk dat zou dan een gestolen punt  voor Victoria zijn geweest. Door deze overwinning dingt Dynamo nog mee voor deelname aan de nacompetitie. Maar ze spelen nog tegen 3 lastige tegenstanders. Voor Victoria resten nog 3 wedstrijden om des keizers baard (of zit er uiteindelijk toch nog een verassing in?), om te beginnen zondag de uitwedstrijd tegen Alkm. Boys.