Spectaculair was het zeker; de 3-2 nederlaag voelde niet terecht en een discutabele rol voor de scheidsrechter.

De derby tussen Spanbroek en Obdam was er eentje om in te lijsten; 5 doelpunten; veel kansen over en weer en felle, doch sportieve duels tussen de spitsen en hun mandekkers. Bovendien was het lekker weer om te voetballen en ook voor het publiek langs de lijn om te genieten van deze wedstrijd.

In het begin waren partijen gelijkwaardig aan elkaar; spel ging over en weer zonder veel kansen. Daarna werd VVS iets sterker; met verzorgd spel probeerden zij de balvaste en sterke spits in te spelen. Hij kaatste vaak de bal naar inkomende teamgenoten, maar hun schoten troffen geen doel doordat keeper Frank Bakker goed stond te keepen en door de matige afwerking van deze kansen. Pech hadden de Spanbroekers met een bal die net wel of net niet de doellijn had gepasseerd. De scheidsrechter was gedecideerd en zag er geen doelpunt in.
Vanaf de 20ste minuut kwamen de Obdammers wat meer aan het voetballen toe. Na verkeerd uitverdedigen door VVS kopte Tino Rood de verrassende 0-1 binnen.
Daarna een gelijkmatige partij met veel duels tussen met name VVS-spits Overpelt en Victoria verdediger Mark van der Berg. Mark viel wat al te vaak en gewillig op de grond en blijkbaar vond scheidsrechter Doodeman een duidelijke overtreding van diezelfde Overpelt op van der Berg ook een staaltje van overdreven gedrag. Hij liet namelijk – niet terecht – doorgaan en uit die aanval werd de 1-1 gemaakt door spits Overpelt die zijn tegenstander nog op de grond zag liggen.

De 2e helft gebeurde er van alles; VVS voetbalde wel beter, maar de Obdammers gooide er ontzettend veel kracht tegenaan. Over en weer kansen, alhoewel de gastheren er uiteindelijk er wel méér hebben gehad.
Invaller Hugo Borst scoorde heel knap de 1-2 en vanaf dat moment veel druk op het doel van de Obdammers. De scheidsrechter gaf vanaf dat moment veel vrije trappen aan de gastheren en hij begon ook zomaar gele kaart(en) te trekken voor spelers die net in het veld stonden en hun eerste overtreding maakten.
De verdiende gelijkmaker voor VVS kwam voort uit een slippertje van keeper Frank Bakker.
Nog ruim 10 minuten te spelen en er waren kansen voor beide partijen. Hugo Borst was heel dichtbij de 2-3 en Victoria had geluk met een vrije trap tegen de lat en een een ietwat gelukkige “hak”bal tegen de paal.
De klok stond al zeker 6 minuten op de 90, maar de scheidsrechter liet maar doorspelen. Er waren inderdaad een paar blessures en er is een aantal maal gewisseld, maar de noodzaak van maar liefst 6 minuten extra speeltijd, was niet duidelijk.
Extra zuur was dan ook de 3-2 van verdediger Aaron Kuipers; de schuiver vanaf links was onhoudbaar. Alle Obdammers lagen uitgeteld en teleur gesteld op de grond.
De Spanbroekers vierden de overwinning alsof ze kampioen waren geworden.

Volgende week voor Victoria de uitwedstrijd tegen koploper HSV Sport in Hoorn. Als het team van Kees Koenan met dezelfde instelling deze wedstrijd benadert en ook in gaat, dan zijn er zeker kansen.