Victoria heeft thuis een belangrijke en nuttige 5-2 overwinning behaald op Kwiek’78 uit Avenhorn. Spits Tino Rood had een grote inbreng in deze 3 punten. Hij scoorde zelf 3x en met name het 1e doelpunt was van grote schoonheid.

Zonder zelf bijzonder goed te spelen kunnen de Obdammers weer 3 punten bijschrijven. Ze staan hierdoor mooi in de middenmoot. Tegenstander Kwiek zit tegen de onderste plaatsen aan. Bij winst vandaag zou men op gelijke hoogte kunnen komen met de thuisclub. Vorige week wonnen zij met maar liefst 10-0 van WMC, dus iedereen ging er eens goed voor zitten cq staan. Maar het spel van beide teams liet nog veel te wensen over en ook de straffe wind en af en toe een flinke plensbui maakten het voor het publiek er geen aantrekkelijke middag van.
Kwiek had ogenschijnlijk het betere spel en kwam af en toe gevaarlijk voor het doel van Victoria. De thuisclub was zelf het eerste kwartier nauwelijks gevaarlijk, maar kwam toch op 1-0. De jonge Rick Koopman zette zijn verdediger te kijk en zijn voorzet kwam bij spits Tino Rood. Tussen 2 man had hij volledige controle over de bal en stond snel 1 op 1 met de keeper van Kwiek. Met een simpele voetbeweging zorgde hij  voor de voorsprong.
Kort daarna een goed schot van de aanvoerder van Kwiek, maar de keeper van Victoria zat er goed bij; even daarvoor kwam hij goed uit zijn doel en zorgde hij er voor dat er niet werd gescoord.
In de 27ste minuut een kopkans uit een corner voor Kwiek, maar de kopbal ging over.
Na exact een half uur scoorde Tino de 2-0. De pass van Robin Leek leek te hard, maar door de inzet van Tino was hij eerder bij de bal dan de laatste man, omspeelde kundig de keeper en zijn 2e doelpunt was een feit.
Kort daarna een rode kaart voor een Kwiek-speler. Een hoge bal; hij sprong hoger dan een Obdamse speler en hij kopte de bal weg. Tot ieders verbazing zag de scheidsrechter een slaande beweging en gaf tot verbazing van velen de Kwiek-speler een rode kaart.
Victoria wist zich nauwelijks raad met deze overtal.  Het spel werd er niet beter op van de kant van de Obdammers en kansen werden er niet gecreerd.
Tot de rust wisten de gastheren ook niet tot scoren te komen, dus de ruststand was 2-0.

In de 2e helft ging het spel op en neer en vielen er maar liefst 5 doelpunten. 2 voor Kwiek en 3 voor de thuisclub.
Na een kwartier scoorde Robin Leek de 3-0 na een mooie breedtepass van Gijs Hoedjes.
Tien minuten daarna viel de 3-1 uit de lucht. Een blinde trap van rechts belandde vlak onder de lat in het doel van de op dat moment niet overtuigende keeper Thomas Bakker.
Invaller Billy N’Tare had de 4-1 op zijn schoen maar alleen voor de keeper schoot hij de bal tegen hem aan; de rebound werd net aan over geschoten door Rens Kramer.
In de 80ste minuut een mooi schot van Gijs Hoedjes dat knap tot corner werd verwerkt door de Kwiek-keeper. Uit de corner hakte Sjors Ootes (!) bijna de bal in het doel.
Spits Tino Rood gaf bij de trainer aan gewisseld te willen worden, zette nog even aan in het strafschopgebied van de tegenstander en de 4-1 lag in de touwen.
Kort daarna de 2e treffer voor Kwiek’78 en in blessuretijd maakte Billy zijn eerder gemiste kans goed door de 5-2 aan te tekenen.

Een verdiende overwinning voor Victoria, maar overtuigend was het allemaal niet. Wel de 3 punten en daar gaat het immers om. Volgende week de uitwedstrijd tegen HSV Sport; zij hebben momenteel 4 punten meer en om mee te blijven doen voor  het kampioenschap willen cq moeten zij de 3 punten in Hoorn houden. Een mooie uitdaging voor het team van trainer Kees Koeman om dit te beletten.