Met een solide 4-1 overwinning op promovendus SSV uit Stompetoren heeft het team van trainer Kees Koeman zich prima gerevancheerd op de nederlaag van vorige week tegen Dynamo.

Spits Tino Rood was vorige week afwezig en vandaag was hij weer present. Samen met Robin Leek was Tino verantwoordelijk voor de 4 doelpunten voor de Obdammers.

Victoria begon goed aan deze wedstrijd en na 10 minuten was het Tino die de 1-0 scoorde. SSV voetbalde leuk mee. Hebben een aantal goede individuele spelers, maar moet als team nog wennen aan het voetballen in de 4e klasse. Maar neemt niet weg dat zij behoorlijk goed mee konden komen met de thuisclub. Sterker nog: halverwege de eerste helft werd op een prachtige manier de gelijkmaker gescoord. De bal werd op de 16, met een verdediger in de rug, goed aangenomen vanuit de draai onhoudbaar voor de keeper in het netje geschoten. Dit was zeker het hoogtepunt van de eerste helft, misschien zelfs wel van de gehele wedstrijd.

Ruststand was 1-1.

In de tweede helft was nog geen 15 minuten gespeeld en de thuisclub wist 2x te scoren. Eerst was het Robin Leek die na een goede actie de 2-1 scoorde, even later kopte spits Tino Rood de enigszins bevrijdende 3-1 binnen.
Daarna liet de thuisclub het een beetje lopen, waardoor het net leek dat SSV een veld overwicht had. Dat had het op dat moment ook wel, maar echt gevaarlijk konden zij niet worden. Uitzondering hierop was rond de 25ste minuut. Een voorzet van links werd niet goed geraakt door een SSV-aanvaller en de bal ging over het Victoria- doel.
5 minuten voor tijd maakte Robin Leek de 4-1. Een diepe bal van keeper Thomas Bakker werd doorgekopt door middenvelder Gijs Hoedjes. Invaller Billy N’Tare geloofde erin en kopte de bal – vlak voor de uitkomende SSV-keeper – breed naar Robin die geen moeite had om zijn tweede doelpunt te maken.

Een goede overwinning op een tegenstander die deze competitie nog wel voor verrassingen gaat zorgen. Volgende week de uitwedstrijd tegen Sporting S in Schermerhorn. Hopelijk ook dan weer een goed resultaat.