Op een redelijk bespeelbaar, doch glad, veld hebben de mannen van trainer Kees Koeman een uiterst teleurstellende wedstrijd op de mat gelegd. Het begin was goed, maar na 90 minuten stond er 3-1 op het scorebord. Gezien de wil, het nodige geluk, maar ook de effectiviteit van de thuisclub een terechte overwinning.

De Obdammers hadden na 30 seconden al de 0-1 kunnen en misschien wel moeten scoren, maar deze kans, de keeper was al gepasseerd was niet aan de voorhoede besteed. En deze mogelijkheid hadden de voorwaartsen vaker de eerste helft, maar werd steeds slecht uitgespeeld. Toch kwam Victoria op een meer dan terechte 0-1 voorsprong. Daar waar een goede scheidsrechter een penalty zou hebben gegeven, werd in de 20ste minuut slechts een corner gegeven. Max Dekker kopte geheel vrijstaand de bal door de benen van de keeper binnen. Vijf minuten daarvoor dacht captain Rens Kramer te scoren uit een vrije trap, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Twee minuten na de 0-1 was Robin Leek, vandaag de gevaarlijkste speler aan Victoria kant, dichtbij de 0-2, maar zijn schot ging net voorlangs.
Kort daarna het eerste gevaar van de thuisclub, maar het schot ging ver naast. Drie minuten daarna wederom een beste kans voor Victoria, maar ook deze werd heel slecht uitgespeeld.
In de 30e minuut had Tino Rood een mogelijkheid na een goede actie van Rick Koopman. Even daarna kon Tino net niet bij een mooie pass van Gijs Hoedjes.
In de 37ste minuut ging Max mee naar voren, verspeelde de bal op het middenveld. Zijn plek werd niet overgenomen en Sporting S had een overtal. Zij speelden dat prima uit en dat betekende de 1-1.
3 minuten daarna weer knullig balverlies op het middenveld, maar nu ging de bal voorlangs.
Vlak voor rust een mooie aanval van Victoria; echter het schot van Gijs Hoedjes was een prooi voor de keeper van de thuisclub.
Ruststand een onbevredigende 1-1.
Het Obdammer publiek verwachtte een getergd Victoria op het veld, maar het tegendeel was waar. Het spel werd nog gezapiger, er werd slecht gecombineerd, er was een slechte aansluiting van de linies, waardoor de voorhoedespelers veel te vaak op een eilandje stonden en er werd heel zwak verdedigd vandaag.
In de 3e minuut kon Aron Munster met een goede sliding nog een doelpunt voorkomen,. Na een kwartier werd een voorzet van rechts prima binnen getikt door Sporting S. 2-1 voor de thuisclub. Robin Leek schoot in de 5e minuut net voorlangs en vlak voor de 2-1 had Gijs Hoedjes de bal binnen moeten koppen, maar hij liet dit na.
In de 20e minuut redde keeper Thomas Bakker nog goed en uit de hierna volgende aanval kon Rick Koopman net niet het net vinden. Kort daarna een mooi schot van Robin Leek die prachtig werd gekeerd door de keeper die Sporting S hiermee een goede dienst bewees.
In de 24e minuut stond de paal de 3-1 in de weg en dat gaf de (obdammer) burger nog wat moed. Een mooie voorzet van Rick belandde op het achterhoofd van Tino. Spits Tino Rood moest vandaag zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander; de voorstopper van Sporting S was vandaag duidelijk de beste man van het veld.
Victoria drong aan zonder echte doelrijpe kansen te creëeren. Sporting S had nog wel een kans en deze werd ook gelijk benut. Dat was vandaag het grote verschil: zij scoorden uit 5 mogelijkheden 3x en de Obdammers maakten slechts 1 doelpunt uit 7 kansen.
Vlak voor tijd had Tino Rood dan nog wel de pech dat zijn kopbal op de lat belandde.
Eindstand dus 3-1 voor Sporting S.
Volgende week vrij en dan op 27 oktober de thuiswedstrijd tegen Alcmaria Victrix, dan mogen de spelers laten zien dat ze vandaag niet in goede doen waren.