Het was niet best wat de 22 spelers hebben laten zien in Obdam. Er was van beide kanten sprake van heel veel balverlies, slordig spel en veel gemekker op de scheidsrechter. Dat laatste was overigens niet altijd onterecht, want de jonge leidsman had het vandaag niet echt gemakkelijk.

De thuisclub begon wel sterk aan de wedstrijd. In de eerste minuut een snelle aanval via Gijs Hoedjes leidde tot een corner waaruit echter niet werd gescoord. Twee minuten later een mogelijkheid voor de gasten, maar het schot ging voorlangs.

In de 15e minuut kwam Alcmaria aan de leiding. Een overtreding op een van de victoria-verdedigers werd niet als zodanig beoordeeld door de man in het geel. De gasten kwamen daardoor in een overtal en wisten de 0-1 te maken.

Alcmaria had daarna het betere van het spel, maar echt gevaarlijk werden ze alleen met een aantal vrije trappen, die goed werden gepareerd door keeper Thomas Bakker. De Obdammers stelden daar bitter weinig tegenover. Voorin heel veel balverlies en werden er te vaak verkeerde keuzes gemaakt. Alleen Gijs Hoedjes was in de 32e minuut goed bezig. Een mooi schot, maar deze ging voorlangs.

De tweede helft was er meer te beleven op het veld. Niet dat er beter werd gevoetbald, nee, dat bleef van beide kanten niet goed genoeg. Gevaarlijke situaties werden alleen mogelijk via vrije trappen. In de 46e min mochten de gasten aanleggen vanaf zo’n 20 meter, maar ook deze keer kon de keeper de bal pareren. Na 5 minuten een vrije trap voor Victoria; keeper Paul van der Werf (ooit nog keepend voor Victoria) had er goed oog op.

Victoria speelde iets beter dan de eerste helft en waren nu ook vaker te vinden op de helft van de Alkmaarders.

De verdediging van Alcmaria had de handen vol en moesten 2x onreglementair optreden, waarbij de scheids beide keren misschien wel een rode kaart had kunnen trekken…

in de 75e minuut kreeg de thuisclub een penalty te nemen; dé kans om de gelijkmaker. Een technisch hoogstandje van invaller Billy N’Tare; hij nam heel knap een bal aan met buitenkant voet, omspeelde z’n man en schoot de bal voor, maar de bal kwam klaarblijkelijk tegen de hand van een verdediger. Aanvoerder Max Dekker nam zijn verantwoordelijkheid, maar keeper Van der Werf wist de te slap ingeschoten bal te stoppen.

Zes minuten daarna leek de wedstrijd gespeeld door een snelle uitval, waarbij de scheidsrechter deze keer wel het voordeel goed toepaste, waardoor de invaller spits beheerst de 0–2 scoorde.

Maar middenvelder Gijs Luiken dacht  daar anders over; een afgeslagen corner pegelde hij van zo’n 25 meter onhoudbaar achter keeper Van der Veer. Dat gaf de burger nog enige moed, maar het lukte de Obdammers niet om de gelijkmaker te maken.

Het team van trainer Kees Koeman kon het goede begin van deze competitie (1-7 overwinning op Purmerland) dus geen vervolg geven. Dat is zonde; het was niet nodig om van dit Alcmaria te verliezen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen het sterke Zeevogels; zij wonnen vorige week met 3-1 van Alcmaria.