Er zijn weleens van die dagen dat je je afvraagt waarom je eigenlijk naar een wedstrijd van Victoria gaat kijken. Vandaag was zo’n dag. Het was prachtig weer om iets anders te doen dan naar zo’n lamlendige wedstrijd staan te kijken. De eerste helft was helemaal niks aan om naar te kijken; een fantasieloos Victoria’O dat maar op één manier wilde/kon voetballen. Steeds probeerde men vanuit de achterhoede met lange halen de bal over de verdediging van Oosthuizen te krijgen, maar 9 van 10 keer lukte dat gewoon niet en toch bleef het team bij deze manier van spelen.
Omdat ook de gasten vandaag een inspiratieloos wedstrijdje speelden, was het voor het weinige publiek dat ook de moeite had genomen om deze wedstrijd te bekijken, niet leuk!

Toch wisten de gasten het eerst te scoren. Uit een verre ingooi (dat was ook de uitwedstrijd een belangrijk wapen van Oosthuizen) wist een van de spitsen te profiteren van knulligheid in de achterhoede van de thuisclub: 0-1 na een half uur spelen. Het eerste kansje voor de thuisclub was 5 minuten daarvoor, maar het schot van verdediger Mike Vlaar werd ten koste van een corner geblokt.  Kort voor de 0-1 had invaller Karel Dekker de 1-0 op zijn voet, maar hij wist niet te profiteren van miscommunicatie tussen de keeper van Oosthuizen en zijn achterhoede.

De supporters moesten tot de 36e minuut wachten op de eerste echt goede aanval van Victoria. Maar Wessel Klaver schoot over.
3 Minuten voor rust een vrije kopkans uit een corner voor Oosthuizen, maar gelukkig voor de Obdammers was de richting niet helemaal goed.
Vlak voor de rust een mogelijkheid voor de gelijkmaker maar Gijs Hoedjes kreeg de bal niet bij een van zijn medespelers toen hij net voor de uitkomende keeper de bal breed speelde.

Ruststand 0-1.

De tweede helft was gelukkig beter dan de eerste 45 minuten. Vooral van Victoria kant, want de  gasten hielden het puur bij verdedigen en waren nauwelijks bij machte om over de middenlijn te spelen.
Een minuut na rust blokkeerde de sterke keeper van Oosthuizen de weg naar een doelpunt van Gijs Hoedjes. 2 minuten later werd het toch 1-1. Karel Dekker speelde de bal breed op Robin Leek en hij tikte de bal vrij eenvoudig in het lege doel.

In de 52e minuut weer een kopkans uit een corner van Oosthuizen en deze werd ternauwernood verwerkt door keeper Thomas Bakker.
Kort daarna een 100% kans voor de thuisclub, maar Robin Leek maakte de verkeerde keuze. In de 54e minuut werd een prima aanval van Victoria afgefloten door de prima leidende scheidsrechter, maar of dit inderdaad buitenspel was, was sterk de vraag.
In de 56e minuut prima werk van Dave Klaver maar Robin Leek miste de uitstekende kans op de voorsprong. Een minuut werd toch de verdiende 2-1 gemaakt. Wessel Klaver schoot de pass van Pieter Luiken onberispelijk binnen. Oosthuizen was rijp voor de sloop, maar door prima keeperswerk en het slecht uitspelen van nog diverse kansen van Victoria, en ook egoïstisch optreden van een van de voorhoede spelers, probeerden zij via de counter nog een puntje binnen te halen. En dat lukte hen ook, al hadden zij hierbij wel het  nodige geluk aan hun zijde: 2-2.

In de laatste 10 minuten had de thuisclub nog voldoende mogelijkheden om de 3 punten in huis te houden. Maar de mooiste kansen waren vandaag niet aan de voorwaartsen besteed.

Al met al een bijzonder teleurstellend gelijkspel tegen een tegenstander die vooral gevaarlijk was uit standaardsituaties. Het spel was de eerste helft belabberd en gelukkig was dit de tweede helft beter, maar als je zo matig speelt en zo slecht omgaat met zoveel kansen, dan verdien je het als club niet om hoger te kijken dan deze 4e klasse.

Volgende week de laatste uitwedstrijd tegen SSV in Stompetoren, het begint om 14,30.

Beterschap voor de pechvogel van vandaag, Mitch Klaver. Hij heeft een gebroken neus nadat hij tegen een tegenstander ( die kon er helemaal niets aan doen!) aanliep.