Het was niet best wat beide teams hebben laten zien. Slordig veldspel, vooral van Victoria-kant, veel glijpartijen en heel veel balverlies. Con Zelo was vandaag de minst slechte en maakte terecht aanspraak op de 3 punten. De uitslag was daarom dan ook terecht 2-1 in het voordeel van de thuisclub.
Alsof er geen belangen stonden op deze wedstrijd begonnen de obdammers dramatisch zwak aan deze – toch wel belangrijke – wedstrijd. Strijd was er nauwelijks; alle 2e ballen waren voor de thuisclub. Dit resulteerde in de 3e minuut al tot een strafschop voor Con Zelo veroorzaakt door Thomas Bakker, de keeper van Victoria die de spits van de thuisclub onreglementair neerhaalde binnen de 16. Zijn reactie op de slap ingeschoten pingel was goed en daarmee bleef de stand 0-0.
Con Zelo liet wel zien dat zij wilde winnen en waren wel beter en het was ook niet verwonderlijk dat zij op voorsprong kwamen. In de 10e minuut maakte Ronald Smit de 1-0.
Daarna kwamen de Obdammers iets beter in hun spel en dit resulteerde in een aantal corners kort na elkaar. Hugo Borst kwam een paar centimeter te kort om met zijn hoofd te scoren.
Hierna was het weer Con Zelo dat met snelle buitenspelers voor wat gevaar zorgden.
Victoria werd alleen gevaarlijk uit dode spelmomenten. In de 40e minuut scoorde Billy N’Tare uit een corner op fraaie wijze de verrassende 1-1. Dat werd ook de ruststand.
De 2e helft werd er door Victoria iets beter gevoetbald. Echter dit leidde niet tot kansen. De keeper van Con Zelo had vandaag een makkie; hij plukte bijna alle hoge ballen boven de aanvallers weg. Schoten op doel had hij niet te verwerken.
Dit was anders bij het andere doel; keeper Thomas Bakker zat er een aantal keren best bij. Maar ook hij kon de 2-1 niet verhinderen; na een snelle aanval via links stond Ronald Smit helemaal vrij en hij tikte zijn tweede goal vandaag binnen.
Hierna probeerden de Obdammers het nog wel, maar het mocht niet lukken. Jammer dat de kopbal van Max Dekker net geen doel trof.
Door deze nederlaag zit Victoria in een lastig parket. Apollo won wel en staat nu 1 punt en 1 plaats boven Victoria. Volgende week moet er thuis worden gewonnen van Alcmaria Victrix, maar dan zal er anders én veel beter moeten worden gespeeld dan vandaag.