Victoria heeft het mooie resultaat van vorige week (6-0 overwinning) geen vervolg kunnen geven. Er werd vrij kansloos met 4-2 verloren van De Valken.

Vanaf het begin waren de gastheren de betere. In de eerste minuut waren zij al kansrijk maar de keeper van Victoria wist de snelle voorsprong te voorkomen. De 0-0 bleef lang op het scorebord staan en het spel van beide teams was onder de maat. De Valken had een veldoverwicht, maar echte kansen kwamen er niet voor de thuisclub.

In de 37e minuut een fraai schot met de linker in de verre hoek, onhoudbaar voor de keeper.  Dit was het enige doelpunt van de matige eerste helft. Ruststand dus 1-0 voor de thuisclub.

De Obdammers hebben in die eerste 45 minuten geen enkele kans gecreerd. Het samenspel was heel matig; de inzet was er wel, maar ballen werden slecht (vaak te kort) ingespeeld, waardoor het makkelijk verdedigen was voor de Valken.

Dit veranderde niet in de tweede helft;  het spel van Victoria was wederom teleurstellend en de Valken waren bijzonder gemotiveerd om vandaag wel de 3 punten te pakken, die zij vorige week tegen Apollo’68 niet wisten te behalen. Zij waren gretig, hadden meestal de tweede bal en hadden aanvallend veel meer in hun mars vandaag dan de Obdammers.

In de 65e minuut hielp de keeper van Victoria de gastheren door er bij een vrije trap naast te zitten; 2-0.

Ook het volgende doelpunt was van De Valken-makelaardij. Een voorzet van Robin Leek werd door een verdediger in de 72e minuut achter zijn eigen keeper verwerkt. Dat was dus de zogenaamde aansluitingstreffer (2-1). Dan verwacht je een Victoria dat nog gelooft in de 2-2 en misschien zelfs nog meer.

Maar helaas waren de Obdammers niet bij machte om het tij te keren. Vanaf rechts werd in de 75e minuut de bal voorgeschoten en tot ieders verbazing rolde deze bal zomaar binnen: 3-1.

10 minuten later werd de 4-1 gescoord en leek een nog grotere afstraffing in de maak. Gelukkig scoorde De Valken niet meer en bracht Billy N’Tare de score met een fraai doelpunt op een wat draaglijkere eindstand van 4-2.

Victoria had vandaag weinig in te brengen en heeft dus dik verdiend verloren. Volgende week weer een hele andere wedstrijd: de derby tegen Apollo’68 in Hensbroek. Hopelijk zien we dan weer het Victoria van de wedstrijd tegen WMC.