Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, dat was vantevoren al wel duidelijk. Er waren slechts 6 vaste basisspelers aanwezig en dat bood trainer Koeman de gelegenheid om een aantal zeer jeugdige spelers een kans te geven. De 16-jarige Mauro Schaut deed het fantastisch op het middenveld. Rik Koopman (ook 16 jaar) speelde als linkerspits een puike wedstrijd. De andere invallers werkten hard en deden het naar behoren.
De eerste helft kon Victoria de thuisclub nog aardig bijbenen, maar de tweede helft was het gedaan met de tegenstand van de Obdammers.
Victoria had de 1e helft zelfs de betere kansen. In de 5e minuut had spits Tino Rood de 0-1 moeten scoren, maar helaas ging zijn kopbal er (net) niet in. Even later (minuut 24) was het wel raak voor de Obdammers. Een mooie voorzet van Rens Kramer werd knap in enen ingeschoten door routinier Tino Leek: 0-1.
Daarna – met de wind in de rug – een sterker Woudia. Veel echte kansen werden er niet gecreëerd en keeper Frank Bakker ( stand-in voor de nog steeds geblesseerde Thomas Bakker) werd niet echt op de proef gesteld.
Maar de gelijkmaker hing wel in de lucht, want de druk werd steeds groter. Vele gevaarlijke corners met vele lange Woudia-spelers leidden tot angstige momenten in de 16 van Victoria. Één corner belandde tegen de paal.
5 minuten voor rust viel uiteindelijk toch de verwachte 1-1.
Keeper Frank Bakker kreeg de vingertoppen nog tegen de kopbal maar het was niet genoeg om de bal uit het doel te houden.
De tweede helft kwamen de obdammers er nauwelijks aan te pas. Erg jammer was de blessure van Tino Rood die zich moest laten vervangen door Billy N’Tare. Woudia was heer en meester en Victoria mocht eigenlijk blij zij dat de thuisclub maar 3x wisten te scoren. Verdediger Michael van der Wiel haalde een bal van de doellijn; Frank Bakker redde een paar keer fraai en paal en lat stonden een doelpunt in de weg. De scheidsrechter, die een prima wedstrijd floot, had de thuisclub een strafschop kunnen geven; captain Sjors Ootes kwam daar goed mee weg.
De doelpunten van Woudia vielen mooi verdeeld qua tijd; de laatste was 1 minuut voor tijd.
Victoria kon daar weinig tegenin brengen; invaller Emiel Valkering was nog het gevaarlijkst met een kopkans, maar deze trof geen doel.
Uiteindelijk dus een kansloos 4-1 verlies in Westwoud. Tot vandaag is Woudia de enige club die de Obdammers twee keer heeft verslagen.
Vandaag niet echt genoten van het spel, maar wel genoten van de inzet en de flair van beide 16-jarigen, waarbij Mauro Schaut mij het meest beviel.
Volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen Sporting Andijk.