De thuiswedstrijd in Obdam kon er nog worden gestunt; vandaag zat dat er niet in. Daarvoor waren de Spanbroekers te goed en kwam Victoria voetballend te kort. Door de 3-1 overwinning heeft VVS’46 nog de mogelijkheid om na 1 jaar weer terug te keren naar de 3e klasse.

VVS begon sterk aan deze wedstrijd; zij hadden slechts één belang en dat was winnen. Victoria was veilig en voetbalde om des keizers baard. En dat was ook wel een beetje te merken in het begin. Keeper Thomas Bakker was de man die de ploeg van trainer Kees Koeman nog op de been hield.
Toch had hij in de 13e minuut geen verweer toen dik verdiend de 1-0 werd gescoord.
Ook daarna vele kansen om de voorsprong uit te breiden, maar of het vizier van de voorwaartsen van de thuisclub stond niet op scherp óf de keeper stond in de weg.
Het uitblijven van nog meer doelpunten leek wel de reden dat Victoria langzaamaan iets beter begon te spelen.
Dit leidde tot de eerste corner in de 26e minuut die echter geen kans opleverde. 2 minuten later een vrije trap op 20 meter van het vvs-doel. Tino Leek krulde de bal netjes in het doel: verrassend 1-1.
VVS was even het spoor bijster en Victoria had een 10-tal minuten het betere van het spel.
Beste man van het veld Michel Oud had de 2-1 in moeten koppen, maar ook deze kans werd gemist.
Voor Victoria was het jammer dat in de 45e minuut de 2-1 achterstand op het scorebord verscheen.
De bal viel uit een vrije trap net tussen de verdediging en de keeper. Er werd door beiden niet gereageerd en VVS wist wel raad met dit buitenkansje.
Na de rust weinig spektakel op het veld; VVS wederom beter dan Victoria, maar er gebeurde niet echt veel. Ook nu de betere kansen voor de thuisclub, maar men moest heel lang wachten op de bevrijdende 3-1.
Pas in de 86e minuut werd dit doelpunt gemaakt en was linksbuiten Michel Oud hierbij betrokken. Zijn voorzet op maat werd goed afgemaakt door zijn collega spits.
Victoria deed leuk mee, maar kwam niet verder dan een vrije trap van Oscar Obdam net over het doel, een schuiver van Roy Walstra net naast het doel en een fraaie poging van Daimy Appel die een voorzet in ene op zijn slof nam, maar helaas het doel mistte. Sjors Ootes zijn kopbal mistte kracht om de keeper te verrassen en bijna lukte het een verdediger van VVS om zijn eigen doelman te passeren, maar dit kwam gelukkig voor VVS goed af.
Eindstand dus 3-1 voor de Spanbroekers. Wij wensen hen veel succes in de nacompetitie.

Met deze nederlaag kwam een eind aan de competitie 2015-2016.
Het seizoen werd sterk gestart door Victoria; na 1 wedstrijd stonden de Obdammers zelfs bovenaan! De eerste 3 wedstrijden was het spel opvallend goed. Daarna ging het heel wisselend. Alle topclubs hadden het moeilijk tegen Victoria en alleen Forward behaalde de volle 6 punten van Victoria. Goede, mooie wedstrijden werden afgewisseld met enkele hele slechte.
Uiteindelijk werd 3 wedstrijden voor het eind voldoende punten gehaald om nacompetitie voor degradatie te voorkomen.
Een mooie prestatie en dat had niet iedereen verwacht in september 2015. Hopelijk ontwikkelt de jeugd zich nog verder en wellicht kan Victoria zich volgend seizoen mengen in de strijd om een nacompetitieplaats.