Trainer Kees Koeman was een gelukkig man; hij zag zijn ploeg winnen van Strandvogels dat voor de wedstrijd maar liefst 10 punten hoger stond. En zijn team voetbalde een meer dan behoorlijke wedstrijd en was de overwinning verdiend te noemen. De jeugdige Tino Rood, door een schorsing van Wessel Klaver, startte hij in de basis, scoorde 2x en was hiermee de man off the match.
Maar ook de anderen deelden mee in het succes; met name Sjors Ootes stond een goede partij te verdedigen en zijn manier van coachen motiveerden de anderen om er vol voor te gaan. Ook Oscar Obdam stond vandaag zijn mannetje en menige aanval begon bij hem.

Victoria begint gelijk al furieus; vanaf de aftrap de bal snel naar voren om de spitsen Tino Rood en Hugo Borst in stelling te brengen. Tegen dit opportunistisch spel van de Obdammers had de tegenstander weinig in te brengen.
Verrassend was de 1-0 voorsprong van de thuisploeg dan ook niet. Wel de uitvoering ervan! Tino Leek gaf een geweldige pass op Tino Rood. De laatste nam deze bal prima aan, liet deze een keer op zijn knie vallen, waarna hij de bal in enen in de verre hoek schoot; werkelijk een prachtig doelpunt die je niet vaak zo nog een keer zult zien.
Victoria ging door met het goede spel en strandvogels liet dit gebeuren.
Het enige wapenfeit was een mooi schot van de rechtsback die net naast/ over het doel ging.
Even later een hele mooie actie van Hugo Borst tot de achterlijn; hij zag Tino Rood vrij staan en Tino schoof de bal beheerst achter de keeper: 2-0 dat was verrassend, maar zoals gezegd dik verdiend.
Daarna namen de gasten het initiatief over, maar dit leidde niet tot veel doelrijpe kansen. Daan de Boer verrichtte na een half uur een goede daad door er voor te zorgen dat de spits niet kon scoren; een opstuitende bal roeide hij weg op het moment dat die spits de bal in het doel wilde schieten.
Strandvogels probeerde met afstandsschoten te scoren maar steeds zat daar een been van Sjors Ootes, de verdienstelijk debuterende Sven Rood, de immer hard werkende Paul van de Berg of Daan de Boer tussen. De ballen die wel richting doel kwamen, waren een prooi voor keeper Thomas Bakker, die een relatief rustige middag had.

De 2e helft een zelf spelbeeld; Strandvogels vaker de bal, maar weinig doelgericht. Uitblinker Tino Rood hield de verdediging van de Onderdijkers goed bezig en ook Hugo Borst hield de druk er goed op.
Achterin stond het goed en af en toe, als het echt nodig was, werd de bal resoluut weggemaaid. Maar als het even mogelijk was, werd er getracht dit voetballend op te lossen. Oscar Obdam was hierbij vaak de verbindende schakel.
Met 3 wissels trachtte trainer Kees Koeman de tegenstander de genadeklap te geven en hiertoe kregen de Obdammers een aantal 100% kansen, die niet werden benut.
De tegenstander raakte gefrustreerd doordat het bij hen niet lukte en omdat de jonge scheidsrechter hen geen strafschop gaf. Dat was een gelukje voor de thuisclub, want als de scheids de bal wel op de stip had gelegd, dan zou de wedstrijd wel eens kunnen kantelen.
Toen een speler van Strandvogels met een 2e gele kaart kon vertrekken, was het helemaal gebeurd met de tegenstand.

Kortom: 3 belangrijke punten in de tas, met verrassend goed spel. De 3 jongere spelers, ook Aron Munster, voetbalde een degelijke partij, deden het fantastisch. Nu maar hopen dat het zondag tegen Andijk kan worden voortgezet