Beste leden,

We zitten in een vreemd jaar. De ziekte COVID-19 als gevolg van het coronavirus beheerst de samenleving en daarmee ook het amateurvoetbal. Helaas is het vorige seizoen tot een abrupt einde gekomen en ook het seizoen 2020/2021 wordt geteisterd met al een lange stilstand die nog lang niet ten einde is.

Wat betekent dit nu eigenlijk voor ons? Inmiddels liggen de competities al bijna een maand stil en dit zal voorlopig zo blijven. Gelukkig is er de kans voor jeugdelftallen tot en met 17 jaar om te blijven trainen en onderling wedstrijden te organiseren. Gisteren heeft de KNVB ‘Plan B’ bekend gemaakt aangezien inmiddels bekend is dat de competitie tot ergens halverwege december niet hervat zal worden. Plan B bestaat uit het meest gunstige scenario dat de competities in het weekend van 16 en 17 januari hervat zouden kunnen worden. Hiermee zullen een aantal competities alsnog uit gevoetbald kunnen worden aangezien er dan doorgespeeld gaat worden tot eind juni. Let wel, dit is het meest gunstige scenario!

Overige scenario’s heeft de KNVB nog niet bekend gemaakt. Dit zal deels te maken hebben met hun eigen onwetendheid over wat de toekomst ons zal brengen. Helaas geeft dit ons als bestuur ook veel onwetendheid over de rest van dit seizoen.

Wij als bestuur zijn ons intern aan het beraden hoe wij om zullen gaan met dit seizoen. Aangezien wij helaas ook de kennis nog niet hebben hoe dit seizoen zich gaat ontwikkelen zullen wij hier op dit moment helaas nog geen uitspraken over doen. Dit doen wij ook omdat er grote verschillen zijn in de individuele gevolgen voor onze leden. Waar het ene lid nog lekker een of twee keer in de week kan trainen en soms onderling een oefenwedstrijd speelt op de zaterdag of zondag, zit een ander lid die net 18 is geworden of in de senioren voetbalt sinds het tweede weekend van oktober al thuis zonder enige (redelijke) mogelijkheid tot voetballen.

Wij willen jullie allemaal om geduld vragen in de huidige situatie waarin wij nu zitten. Wij weten helaas ook nog niet wat de toekomst ons brengt, echter zullen wij gepaste acties ondernemen indien deze genomen moeten en kunnen worden. Hier zullen jullie dan uiteraard direct van op de hoogte worden gebracht.

Rest ons nog om een groot dankwoord uit te spreken naar alle trainers, coaches, coördinatoren en overige vrijwilligers die in deze moeilijke tijd onze mooie vereniging toch nog een beetje bloeiende houden en voor de jeugd toch het voetbalplezier proberen te koesteren. Top!

Hopelijk tot snel op of rond de velden, uiteraard in goede gezondheid.

Sportieve groet,
Het bestuur.