Victoria’O begon – net zoals tegen Sporting S – bijzonder sterk aan de wedstrijd. Pas na een kwartier verschenen de gasten voor de eerste keer in de 16 van de Obdammers. 2 minuten daarna toch de verrassende 0-1 en het duurde pas tot de 80e minuut dat de dikverdiende gelijkmaker viel.
Zoals gezegd het 1e kwartier een eenzijdig spelbeeld. Victoria’O was heer en meester en de spelers uit de Westbeemster waren onmachtig om aan te vallen.
In de 3e minuut een vrije trap van Oscar die geen doel trof, in de minuut erna redde de keeper op een schot van Wessel uit een vrije trap nadat de keeper een vermeende terugspeelbal met de hand oppakte. Een sinterklaascadeautje van de scheids, maar die niet werd uitgepakt door de thuisploeg.
In de 10e minuut een prachtige pass van Tino op Wessel en zijn schot werd moeizaam gekeerd door de lange keeper van WBSV, die steeds meer groeide in de wedstrijd.
In de 14 e minuut een bekeken schot van Wessel op de paal.
Kreeg de keeper van de WBSV aardig wat te doen; anders was dit met de keeper van de thuisploeg. Zijn eerste (terugspeel)bal rolde onder zijn voet door en belandde tegen de paal terug in het veld. Thomas pakte de bal met zijn hand en de scheids gaf ook hier een vrije bal binnen de 16 meter. De linkerspits schoot de bal beheerst laag binnen: 0-1 voor WBSV.
De goed fluitende scheidsrechter zorgde na 25 minuten voor de nodige hilariteit. Hij stond bij een vrije trap van WBSV totaal verkeerd, stond met de rug naar de bal en kreeg die bal hard op zijn achterhoofd. Gestrekt op het veld; na behandeling kon de beste man gelukkig de wedstrijd weer hervatten.
Even daarvoor trouwens een snelle uitval van de gasten die goed werd verwerkt door Thomas.
In de 30 minuut een goede voorzet van Sam, maar Tino mist.
Tot de rust redelijk goed spel, maar weinig echte goede kansen.

Na de koffie veel druk van Victoria; maar de eerste kans was toch voor WBSV.
Kort daarna een mooie bal van Wessel die net over werd getikt door de keeper. In de 50e minuut pech voor Tino; zijn vrije trap net buiten de 16 belandde op de paal. 5 minuten later had Tino wederom alle pech van de wereld. Zijn mooi schot belandde weer op diezelfde paal.
Door de druk van Victoria naar voren, kwamen de betere kansen voor de gasten. In de 70e minuut een snelle uitval die naast het doel werd geschoten. Daarna schoot de behendige spits van WBSV de bal op de paal.
Pas in de 80e minuut de gelijkmaker. Invaller Tino ging heel goed door en kon nog net de bal doorspelen naar de vrijstaande Jorrit Hoogewerf (ook invaller) en hij passeerde met een schuiver de keeper van WBSV. Eindelijk de meer als terechte 1-1 op het scorebord.
En daarna gebeurde er van alles op het veld. Kansen voor beide teams. De gasten waren nog het dichtst bij een doelpunt; de doelpuntenmaker van WBSV kon zijn 2e van de dag niet maken, want ook nu stond de paal in de weg.
Voor Victoria was Wessel nog dichtbij een doelpunt, maar zijn lob ging over.
Na 52 minuten floot de scheidsrechter voor het einde en was de conclusie dat WBSV 1 punt won en Victoria er 2 heeft verloren.
De gehele wedstrijd waren de Obdammers (veel) beter dan de gasten. Desondanks werden er te weinig kansen gecreëerd en werd spits Damy en ook middenvelder Tim erg gemist. Daardoor stond Sam – normaal gesproken rechtsback – vandaag rechtsbuiten. De jonge wisselspelers hadden allen al een wedstrijd in de benen, maar deden het toch zeer verdienstelijk. Het was namelijk aan hen te danken dat er uiteindelijk toch nog 1 punt kan worden bijgeschreven.
Maar – zoals gezegd – hadden de Obdammers ook het nodige geluk toen even voor tijd de bal door de gasten op de paal werd geschoten.
Volgende week de belangrijke uitwedstrijd in en tegen Purmerland.