Door met 1-0 te winnen van opponent Zwaagdijk heeft Victoria promotie afgedwongen naar de 4e klase,
De eerste 5 minuten waren voor de gasten, maar daarna lieten de Obdammers duidelijk zien wie er zondag de beste waren. Het veldspel van de Obdammers was niet echt om over naar huis te schrijven, maar was toch beter dan de gasten uit Zwaagdijk. Met name de middenvelders van Victoria lieten zien over meer voetballende capaciteiten te beschikken.  Tim Appel was de beste man van het veld, alhoewel de scheidsrechter hem probeerde te verbeteren door met 9 gele kaarten te strooien; hierbij waren de Zwaagdijkers met 5 kaarten de ‘betere”. Ht spel was hard maar fair en de vele kaarten lijken hiermee strijdig. En dat was ook zo; veel kaarten vanwege opmerkingen tegen de leiding, terwijl enkele zware overtredingen nauwelijks werden bestraft.

Zwaagdijk wist wat er van hen werd verlangd; er moest worden gewonnen met minimaal 1 doelpunt verschil. Zij begonnen furieus aan deze wedstrijd en hadden een mooie kans om op voorsprong te komen. De van links komende bal werd niet goed geraakt door een van de voorwaartsen en via de stuit ging de bal over het doel van Victoria.
Daarna speelde de gastheren goed en met enkele goede combinaties werd de keeper van Zwaagdijk op de proef gesteld, met kunst en vliegwerk hield hij de bal uit doel en hield hij zijn zwalkend team op de been. Zijn collega-doelman van Victoria stond te blauwbekken in zijn doel, terwijl de regen langzaam naar beneden viel.
Het meeste gevaar van Victoria-zijde kwam van middenvelder Tim Appel; hij had geen geluk met enkele schoten op doel. Of de keeper reageerde zeer attent of zijn ballen gingen rakelings  voorlangs. . Voor rust nog wel een gevaarlijk moment voor het doel van Victoria; een vrije trap vanaf links was even dreigend, maar ook de voorwaartsen van Zwaagdijk wisten geen raad met deze ene mogelijkheid.

Na de rust een iets meer aanvallend Zwaagdijk en een paniekerig spelend Victoria; ballen werden ongezien naar voren weggetrapt en dat betekende in 90% van de gevallen balverlies. Zwaagdijk begon echt alles of niets te spelen; fysiek geweld werd niet geschuwd. Ook van Obdammer zijde werd het spel harder en veel vrije trappen en gele kaarten wareen het gevolg. 5 voor Zwaagdijk  en 4 voor Victoria.  In de 2e minuut een 100% kans voor de gasten; alleen voor de keeper ging de bal over het doel .
In de 65e minuut werd Hugo gewisseld voor Jorrit en hij zorgde voor een aantal gevaarlijke situatie in het strafschopgebied van Zwaagdijk zonder dat dit tot doelpunten leidde.  Even later werd Tino gewissed voor Gijs.
In de 36 minuut kopte Jorrit een voorzet van rechts terug op Tim, deze kopte de bal achter de keeper, maar een verdediger van Zwaagdijk sloeg de bal uit het doel. Gevolg: een rode kaart en een strafschop. Captain Sjors is daar het hele jaar mee belast en dat doet hij altijd prima; ook deze penalty ging er vlekkeloos in. 1-0 voor Victoria, Dat betekende dat Zwaagdijk 3x moest scoren om te promoveren naar de 4e klasse. Dat zat er niet in; alhoewel ze nog wel een doelpunt maakte, maar deze werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.
Dat Tim de kans op 2-0 miste en dat Victoria de penaltyreeks met 6-5 won (waarom deze reeks nog moest worden gedaan, vroeg iedereen zich trouwens af…) doet niet meer terzake,
Het team van trainer Kees Koeman promoveert naar de 4e klasse en hopelijk worden ze ingedeeld met streekploegen als apollo.68 en  VVS, want dat zou prachtig zijn.

Een mooie uitdaging voor de jonge spelers die zich op een hoger niveau kunnen meten en ook belangrijk voor een vereniging als Victoria. Het eerste team van zo’n grote vereniging hoort minimaal op dit niveau uit de voeten te kunnen.

Felicitaties aan het team en de begeleiding van Victoria. Maar ook veel respect en waardering voor het hondstrouwe publiek van Victoria. Want ook bij de verre wedstrijden in Amsterdam waren de Obdammers van de partij en dit geeft de spelers veel moed om er vol voor te gaan.

fijne vakantie!