Een sensationele wedstrijd bij het eveneens laag staande Kwiek’78. De 1e helft werd afgesloten met een 3-4 stand in het voordeel van de Obdammers en na 90 minuten stond er een stand van 4-5 op het scorebord. Maar het had ook zomaar 6-8 kunnen zijn.

Van beide kanten werd het belang van deze wedstrijd onderkend en de inzet was van beide partijen bovengemiddeld. Het werd een voor het publiek boeiende pot voetbal, waarin heel veel gebeurde. 7 doelpunten in één helft! Wanneer en waar maak je dat nog mee?

Het begin van de wedstrijd was erg rommelig; en het was Kwiek dat in de 7e minuut op een 1-0 voorsprong kwam. De bal werd goed vanaf de achterlijn teruggetrokken en beheerst binnen geschoten.
In de 15e minuut werd het 1-1. Een mooie aanval van de rechterkant van Victoria via Daan en Billy werd mooi ingetikt door Sam.
2 minuten later een hoog schot van Wessel leek een prooi te zijn voor de keeper van Kwiek, maar de bal belandde tussen zijn graaiende handen en de lat in het doel van de tegenstanders! 1-2 voor Victoria.
Lang hebben de Obdammers niet kunnen genieten van deze voorsprong, want de (bonkige) spits van Kwiek krulde de bal keurig langs Thomas: 2-2.
In de 28e minuut kwam de thuisclub zelfs op voorsprong; een corner werd krachtig ingekopt waarbij Thomas er niet helemaal goed uitzag.
4 minuten later werd de stand 3-3: een vrije trap werd door Oscar hard de 16 ingeschoten en raakte hierbij de hand van een Kwiek-verdediger. De strafschop was een prooi voor Sjors.
Even later verscheen wéér een andere stand op het scorebord. Sven Rood ging mee naar voren en zijn lob was fenomenaal; de keeper kon ook deze hoge bal niet keren. Ruststand dus 3-4 voor de Obdammers.

2 minuten na rust leek de wedstrijd gespeeld want de 3-5 werd gescoord. Nu was Tino Leek de man die scoorde. Billy gaf de bal goed af en Tino schoot de bal onberispelijk tegen de touwen.
Maar Kwiek bleef niet achter en binnen 5 minuten scoorde zij de aansluitingstreffer. Een vrije trap van de spits met nr. 20 ging via de paal in het doel : stand dus 4-5.
Er was nog bijna 40 minuten te spelen en beide ploegen bleven voor de winst spelen. De scheidsrechter leek wel een beetje op de hand van de thuisclub, want er was een periode dat hij alleen maar vrije trappen aan Kwiek mee gaf. Voor beide doelen hachelijke situaties maar de beide keepers werden niet meer gepasseerd. Het was jammer dat Victoria de wedstrijd niet eerder op slot kon gooien, want 3 100% kansen werden niet benut. Het bleef daarom spannend tot de laatste seconden. Maar gelukkig bleef het 4-5 en komen de Obdammers nu op 7 punten en blijven de Avenhorners op 4 punten staan.
Volgende week vrij!