Werd de thuiswedstrijd eerder met maar liefst 1-9 verloren, vandaag werd er met 3-3 gelijkgespeeld tegen Always Forward. Met een beetje meer geluk hadden er vandaag 3 punten in gezeten, maar gelet op het veldspel zou een overwinning voor de Obdammers iets teveel geweest zijn.
De gastheren begonnen heel sterk aan deze wedstrijd. Er stond voor hen immers ook nog wel wat op het spel. Om in de race te blijven voor een nacompetitie plek moest er namelijk gewonnen worden van Victoria’O. De eerste 20 minuten was het voor het team van trainer Kees Koeman vooral tegenhouden. En dat lukte; vooral door het missen van de nodige mogelijkheden door de Horinezen.
Victoria’O kwam na deze moeilijke 20 minuten iets beter in het spel en dit leidde tot een mogelijkheid voor Tino Rood na een vrije trap van Robin Leek. Helaas schampte hij slechts de bal. 3 minuten daarna een leuke mogelijkheid voor Mauro Schaut, maar ook hij raakte de bal niet vol.
Kort daarna een beste kans voor de rechterspits van Forward, maar ook dit buitenkansje werd simpel verprutst. In de 28e minuut een goed blok van verdediger Max Dekker en iets daarna een counter van Victoria die in de handen van de keeper belandde.
Daar waar de ploeg kansen niet afmaakt, dan is het vaak zo dat het doelpunt aan de andere kant valt. En dat was vandaag in Hoorn ook het geval. In de 35 minuut ontving Rick Koopman een ingooi van Kay de Jong; hij passeerde op de achterlijn heel simpel 3 verdedigers en legde de bal prima terug op Robin Leek. Hij had geen moeite om de keeper te passeren: 0-1 voor Victoria.
Echt lang kon de uitclub niet genieten van deze voorsprong: 5 minuten voor rust een kadootje van de scheidsrechter. Middenvelder Mauro Schaut kreeg een duw in de 16 en door deze duw kreeg hij de bal op de hand. De scheidsrechter heeft de duw niet gezien; wel zag hij de handsbal. De hieruit volgende penalty werd goed ingeschoten. 1-1 was ook de ruststand.
10 minuten na rust kwam de thuisclub op een op dat moment verdiende voorsprong van 2-1. Het was een “lullig” doelpuntje uit een corner. De bal kon niet worden weggewerkt en uiteindelijk kon deze worden binnen getikt door een van de withemden.
Daarna 2 wissels aan de kant van Victoria en vanaf dat moment begonnen de Obdammers beter te voetballen. Er werd lef getoond en ze probeerde het verzorgde spel van Forward met vroeg druk te zetten, wat te ontregelen.
In de 68ste minuut een schot van invaller Gijs Hoedjes; deze werd overgetikt door de keeper. Uit de hieruit volgende corner schoot Kay de Jong onberispelijk de 2-2 binnen.
In de 71e minuut had Robin Leek de 2-3 op zijn schoen: hij pegelde de bal echter op de lat.
2 minuten later kwamen de Obdammers wederom op achterstand. Aan dit doelpunt ging een grove fout vooraf. De bal door het midden werd onderschept en het doelpunt werd volgens de grensrechter in buitenspelpositie gemaakt. De scheidsrechter die overigens een goede wedstrijd floot, zag dit anders en keurde het doelpunt goed.
In de 87ste minuut wederom een buitenspeldoelpunt, maar nu van Victoria. En deze werd wel afgekeurd. Mike Appel kopte de bal knap binnen, maar hij deed volgens de grensrechter van de thuisclub en de scheidsrechter in buitenspelpositie.
1 minuut later viel dan toch de gelijkmaker. Rick Koopman, die een hele goede wedstrijd speelde, kon uit de rebound (de keeper van Forward kon de bal slechts gedeeltelijk keren) scoren.
3-3 was de eindstand en dat was voor Forward een mager resultaat en voor Victoria een prima revanche voor de grote nederlaag in Obdam. Forward moet nu nog alle zeilen bijzetten om een nacompetitieplaats te bemachtigen.
Victoria speelt komende zondag de derby tegen Apollo’68 in Obdam. Voor de Hensbroekers een belangrijke wedstrijd: met nog 2 wedstrijden te gaan staan zij 3 punten voor op de Valken.
Laten we hopen op een sfeervolle derby, maar ook een mooie en passende afscheidswedstrijd van Sjors Ootes.