De verwachtingen waren hoog; Victoria zou wel “even” gaan winnen van Apollo’68. Maar na 90 minuten stond er toch 0-1 op het scorebord. En dat was een bittere teleurstelling voor het team van trainer Kees Koeman. Gelet op het aantal kansen had er ook meer ingezeten voor Victoria, maar door vooral sterk ingrijpen van de keeper van de gasten, Paul van der Werf, wisten de Hensbroekers de 3 punten naar huis te nemen.

Er was veel publiek aanwezig, het was lekker voetbalweer en het vuurwerk verhoogde de sfeer. Met dank hiervoor aan de geblesseerde captain Sjors Ootes die hiervoor speciaal naar België is gereden. Sjors baalt als een stekker dat hij wegens een hardnekkige blessure deze derby moest missen, maar had hiermee toch een aandeel in deze wedstrijd.

Victoria begon sterk; men zette snel druk en zodoende kwam Apollo’68 nauwelijks aan het voetballen toe. Het leidde ook tot 2 kansen. Het schot van de sterk spelende Rens Kramer werd stijlvol gepakt door Paul van der Werf. Kort daarna had vd Werf geen antwoord op een kopbal van Rens. Maar de bal ging via buitenkant paal naast het doel.
Apollo kwam in de beginfase niet verder dan een afzwaaier van de jonge back Mark Kramer. Hij speelde net als zijn jonge compaan aan de rechterkant, Max ter Heurne een verdienstelijke wedstrijd.
In de 17e minuut stuitte aanvoerder Daan Modderman op keeper Thomas Bakker.
Spits Tino Rood had het vandaag lastig; knap was zijn schot in de 25e minuut; jammer dat deze voorlangs ging.
In de 33e minuut werd Daan Modderman in de 16 getackeld en de jonge, en ook goed fluitende, leidsman zag hier een strafschop in. De 2 neven, Patrick Wijte en keeper Thomas Bakker stonden tegenover elkaar. Thomas was hierin het sterkst en pareerde deze penalty.
Victoria scoorde via Robin Leek, even later wel, maar dat gebeurde vanuit een buitenspelsituatie.
Rust 0-0.
In de 7e minuut van de 2e helft een mooie voorzet van de uitblinker aan Victoria zijde, Robin Leek, die net naast werd gekopt door Gijs Hoedjes. Robin had in de 11e minuut ook zelf een kans, maar zijn inzet mistte kracht.
Apollo kwam niet verder dan 2 schoten over doel.
In de 16e minuut een miraculeuze redding van Paul van der Werf op een best schot van Robin Leek. Kort daarna een vrije trap van Max Dekker die er bijna werd ingelopen door Tino Rood.
Invaller Jeroen Munster was in de 34e min goud waard voor zijn club. Een kopbal van Rens Kramer haalde hij van de lijn.
Kort daarna een kopbal van de andere Apollo-invaller John Borst. Deze werd onder de lat weggetikt door Thomas Bakker. Uit de hierop volgende corner scoorde Daan Modderman de 0-1. De corner van Patrick ( Apollo kreeg er 3 in 1 minuut) werd door Joost Onderdelinden voor de voeten van Daan gekopt en deze wist hier wel raad mee.
Victoria had nog 7 minuten om wat aan de stand te doen. Dat lukte niet. Robin Leek was er echter nog heel dichtbij, maar ook nu stond Paul van der Werf een – verdiend – doelpunt in de weg. Via zijn handen belandde de kopbal van Robin op de lat.
Eindstand dus 0-1 voor Apollo’68.

Victoria speelt volgende week de uitwedstrijd tegen VZV. Hopelijk valt daar meer succes te behalen.