Ik heb zelden een 0-0 wedstrijd gezien met zoveel kansen als vandaag. Daarom was het een bijzondere vermakelijke wedstrijd, die eigenlijk geen winnaar verdiende.

De eerste helft speelden de gastheren sterk en mogen zichzelf verwijten dat ze de vele kansen niet hebben verzilverd. In de eerste 15 minuten verschenen ze 3x alleen voor de keeper van Victoria. De eerste redding was met de voet, kort daarna een verkeerde terugspeelbal maar daar maakte hij zijn doel goed klein en wist de spits van Alkm.Boys hem niet te passeren. De derde kans wist hij met een mooie save onschadelijk te maken.

Voor deze 3 kansen voor de gastheren had Robin Leek trouwens de eerste kans van de wedstrijd maar zijn schot ging net over.

In de 20e minuut had Victoria geluk met een schot op de paal vanaf rand strafschopgebied.

Zoals gezegd de thuisclub speelde goed, heeft enkele sterke balvaardige spelers en Victoria zette daar weinig tegenover. Het team had wel het excuus dat er 3 vaste verdedigers niet mee konden doen, maar wat de Obdammers het eerste gedeelte van de eerste helft hebben laten zien,  was gewoon niet goed genoeg. Pas na zo’n 30 minuten begonnen ook de Obdammers iets beter te spelen. Dit leidde ook wel tot kansen/mogelijkheden, maar het vizier van met name aanvoerder Wessel Klaver stond niet op scherp.

Ruststand dus 0-0.

De tweede helft hadden de Obdammers een licht veldoverwicht. Het eerste gevaar was echter van Alkm. Boys. De vrije trap werd echter prima gekeerd door keeper Thomas Bakker. Daarna 2 mogelijkheden voor Victoria, beide keren was invaller Mike Deen dicht bij een doelpunt. Zijn schot werd prima gestopt door de keeper van Alkm.Boys!

Gijs Hoedjes was met 2 kopballen ook dichtbij een score maar helaas troffen deze geen doel.

In de 16e minuut slordig balverlies van Victoria op het middenveld en het gevolg was een prima counter van de thuisclub. Maar gelukkig bewaarde Mauro Schaut zijn beste actie van deze wedstrijd tot dit moment en wist de breedtepass goed te onderscheppen.

Even daarna een beste kans voor de oranjehemden, maar in plaats van zelf te schieten tikte Mitch Klaver de bal breed op Wessel Klaver, maar hij deed er weinig goeds mee.

De   mannen  van de thuisclub leken vermoeid en waren lang niet zo goed en gevaarlijk als in de eerste helft. 8 Minuten voor tijd de laatste kans voor de Alkmaarders, maar ook deze bal werd keurig verwerkt door de keeper van Victoria.

Robin Leek zijn vrije tap werd weggebokst door de keeper van de thuisclub en kort daarna werd een mooie aanval van Victoria niet afgemaakt. Een paar minuten voor tijd scoorde Mitch Klaver de 0-1. De scheidsrechter negeerde in eerste instantie het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter, maar na beraad met de man in het geel werd het doelpunt niet goedgekeurd.

Dit was ook het eind van deze wedstrijd; ondanks de brilstand toch een leuke wedstrijd om te kijken. Volgende week de op een laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Oosthuizen en daarmee heeft het team van trainer van Kees Koeman nog wel een appeltje te schillen (de uitwedstrijd werd met maar liefst 4-1 verloren!).