Een beetje geluk, hard werken, tactisch inzicht van trainer, veel wind, een prima scheidsrechter, een beste invalkeeper en een mooi resultaat: 1-1 tegen mede koploper VVS’46.

Geluk: de wedstrijd was nog geen minuut onderweg toen de bal via de paal in de handen van keeper Frank Bakker belandde.
Hard werken: het lijkt wel dat de spelers het nodig hebben om elke wedstrijd tegen de koploper te spelen. Want het verschil met bijvoorbeeld de wedstrijd vorige week tegen Kwiek was ontzettend groot. Wat een inzet, wat een passie!!
Tactisch inzicht trainer: Kees Koeman wist waar het grote gevaar van de tegenstander lag: aan de linkerkant. Hij posteerde daar Mark van der Berg, normaal gesproken de voorstopper, om het gevaar Michel Oud aan banden te leggen. Mark deed dat meer dan prima; slechts een paar voorzetten kwamen van de voet van Oud, maar echt gevaarlijk waren deze niet. Door deze omzetting kwam Oscar Obdam op de voorstopperspositie terecht en dit kwam het voetbal van  achteruit weer ten goede.
Veel wind: de eerste helft had Victoria voor de wind. VVS liet zich in zakken tot op de eigen helft en Victoria had alle tijd om de bal rond te spelen en om het goede moment te pakken om het doel van VVS te bestormen. Tweede helft had VVS voor de wind, die steeds meer toe nam. De gasten creëerden vele kansen, waarvan ze er maar 1 benutte.
Prima scheidsrechter: wat  is het toch lekker voetballen en ook fijn voor het publiek dat de wedstrijd wordt geleid door een prima scheidsrechter. Hij liet lekker door voetballen, gaf goed voordeel en had geen kaarten nodig, ondanks dat er een pittig hard doch sportief spel op de mat werd gelegd.
Beste invalkeeper: vaste keeper Thomas Bakker belde ’s morgens af wegens ziekte. Zijn taak om ballen tegen te houden werd prima waar genomen door naamgenoot Frank Bakker. Frank was een aantal malen in 1op1 situaties de baas en kwam op de juiste momenten uit zijn doel om verder gevaar te voorkomen.
Mooi resultaat 1-1: Natuurlijk is dit een prachtig resultaat; gelijkspelen tegen een veel sterker geacht team, dat samen met St.George bovenaan in deze klasse staat.

Wedstrijdverloop:
1e minuut: bal op de paal, waarna Frank Bakker de bal op kon pakken
5e minuut: prima interventie van keeper Frank Bakker
6e minuut: kopbal van Rens Kramer uit een vrije trap van Oscar Obdam belandde in de handen van de VVS-keeper
20e minuut: mooi schot van Gijs Hoedjes ging net over het doel
26e minuut: lastig schot met stuit werd knap gekeerd door Frank Bakker
28e minuut: redding Frank Bakker in 1op1 situatie
30e minuut: uit corner gleed Rens Kramer bij de 2e paal de bal binnen: 1-0
43e minuut: een mooie afzwaaier van VVS ging net naast het Victoria-doel
55e minuut: Gijs Hoedjes ontfutselde de bal van de achterste man, maar schoot  helaas van de te grote afstand over het doel
56e minuut: Gijs Hoedjes wilde de bal over de VVS-keeper koppen, maar dat lukte net niet
57e minuut: een vrije trap van VVS werd door spits Mike Groot binnen gelopen: 1-1
58e minuut: wegens praten tegen scheidsrechter kreeg VVS een vrije trap: Michel Oud schoot naast
59e minuut: beste kopkans van VVS’er Michel Oud: over
60e minuut: 100% kans voor Roy Walstra: ging naast
61e minuut: weer een prima redding van keeper Frank Bakker op een schot van spits Mike Groot
69e minuut: een perfecte aanval van VVS werd door Niek Hiemstra niet afgerond met een doelpunt
76e minuut: een doelpunt van VVS werd afgekeurd wegens buitenspel
77e minuut: weer een 1op1 situatie waarbij Frank Bakker de baas was
80e minuut: kans voor Gijs Hoedjes, maar jammer genoeg raakte hij de bal niet lekker
80e minuut: goede aanval VVS werd niet goed uitgespeeld; bal ging voorlangs
83e minuut: kans VVS maar bal ging hard over het doel
84e minuut: weer kans voor spits Mike Groot van VVS, maar zijn vizier stond niet op scherp
87e minuut: counter Victoria, waarbij invaller Jorrit Hoogewerf besloot de bal op doel te schieten, terwijl hij beter nog had kunnen doorlopen
blessuretijd: nog een aantal hectische situaties in het strafschopgebied van Victoria, maar captain Sjors Ootes met zijn manschappen stonden hun mannetje en kwam er eens eentje van VVS door, dan stond keeper Frank Bakker zijn mannetje.
94e minuut: Bevrijdend fluitsignaal van het eind van de wedstrijd door de prima fluitende scheidsrechter. Eindstand 1-1

Volgende week uit tegen HSV Sport in Hoorn en daarna thuis tegen Medemblik. Dan moeten er ook punten worden gepakt, want anders is dit puntje tegen VVS van weinig waarde geweest.
Dus mannen: 200% inzet en vechtlust tonen, zoals jullie zondag tegen VVS hebben geknokt en 3 weken daarvoor thuis tegen St.George hebben laten zien.