Victoria heeft na een sterke wedstrijd verdiend met 1-0 gewonnen van Hugo Boys.
Werd de uitwedstrijd nog kansloos verloren van de gasten uit HHWaard Noord, vandaag waren de rollen omgedraaid en wist het team van trainer Kees Koeman de 3 punten in Obdam te houden.

De Obdammers begonnen sterk aan deze wedstrijd, zette vroeg druk waardoor Hugo Boys nauwelijks aan het voetballen kwam. Gescoord werd er niet alhoewel een kopbal na een mooie voorzet van Wessel een beter lot had verdiend.
Na 10 minuten werden de gasten iets sterker, maar verder dan enkele corners kwamen ze ook niet. Een kopbal ging net over en een schot werd met de voet gekeerd door de doelman van Victoria. Het middenstuk van de 1e helft ging gelijk op; Victoria gaf weinig weg; de achterhoede stond als een huis en met lange ballen probeerde ze (en dat lukte best aardig) de spitsen te bereiken. Hugo Boys, de nr 3 op de ranglijst, had zichtbaar moeite met deze speelwijze.
Tussen de 35ste en 40ste minuut een paar corners en verre ingooien voor Hugo boys, maar ook hieruit werd niet gescoord.
In de 41ste minuut een snelle counter van de thuisclub, maar deze werd helaas net niet goed uitgespeeld. Kort daarna had Robin de 1-0 op zijn slof, maar wat volgde was een mispeer.
Ruststand 0-0.
2e helft een aandringend Hugo Boys. In de 8e minuut dé kans op de 0-1, maar keeper Thomas Bakker wist dat te beletten.
In de 11e minuut een slimme actie van spits Billy N’Tare binnen de 16 van de tegenstander. Hij wachte zijn tegenstander op en deze gaf hem een duwtje bijna op de achterlijn. De jonge scheidsrechter zag hier een strafschop in. Max Dekker zette zich achter de bal en schoot de – naar later bleek – enige goal van deze wedstrijd binnen. De keeper zat er overigens dichtbij; hij toucheerde de bal echter niet voldoende om het doelpunt te keren.
De gasten gaven hierna nog wat extra gas en hadden best wel mogelijkheden om de gelijkmaker te maken. Maar keeper Bakker werkte niet mee en ook de andere oranjehemden vochten voor wat ze waard waren en hadden goed vat op de voorhoede van Hugo Boys.
Er kwam meer ruimte voor de aanvallers van de thuisclub. Er werd tot 3 maal goed gecounterd, maar helaas evenzovele keren was de eindpass niet nauwkeurig genoeg om te scoren.
Hugo Boys ging steeds gehaaster én daardoor onnauwkeuriger aanvallen, waardoor zij niet echt gevaarlijk meer werden.
Eindstand dus 1-0 voor Victoria’O.
Een – onverwachte – meevaller voor de thuisclub. Trainer Kees Koeman was bijzonder in zijn nopjes met deze 3 punten, maar vooral ook met het spel van zijn jong elftal. Mauro Schaut en Gijs Luiken speelden een beste wedstrijd op het middenveld en met name de ervaren Oscar Obdam en man off the match Max Dekker heersten in de achterhoede. De spitsen Billy en Hugo Borst werkten hard en zo had iedereen van de thuisclub vandaag zijn waarde en was de overwinning een mooie teamprestatie.
Volgende week wederom tegen een hoogvlieger, dan tegen De Rijp, vorig jaar nog acterend in de 3e klasse.