Na de goede wedstrijd met een positief resultaat tegen Dynamo van vorige week, speelde de Obdammers weer een goede wedstrijd met een nog beter resultaat tegen een andere hoogvlieger. Nu was KSV de tegenstander. Na dik 90 minuten stonden de Kruizenaren echter met lege handen. Bij winst zouden zij de huidige koplopers Dynamo en Strandvogels erg kort hebben genaderd, maar de 1-3 nederlaag tegen Victoria zet hen met beide benen op de grond.
Zaterdag hebben we in de krant kunnen lezen dat het voetbal in ‘t Kruis weer leeft. Daar was langs het veld weinig van te merken. Er stonden immers meer Obdammer supporters langs de lijn dan aanhangers van de blauwhemden.
Trainer Kees Koeman van Victoria’O was na de wedstrijd zo trots als een pauw. Hij roemde zijn team om de inzet en de wil om te winnen. Hij had daar ook alle reden voor. De thuisclub is vrij fysiek en daar moet de tegenstander zich aan kunnen spiegelen. Er werden flinke duels uitgevochten en meestal kwamen de Obdammers daar als winnaar naar voren. Met name de middenvelders Gijs Hoedjes en Gijs Luiken waren vandaag onverzettelijk.
De wedstrijd was net 8 minuten oud of de 0-1 stond op het scorebord. Na een mooie actie van Rick Koopman bereikte de bal Gijs Hoedjes. Van bijna 20 meter probeerde hij met eeen schuiver de keeper van KSV te verrassen. De houdbare bal ging onder de duikende keeper Bleeker door. Een echte mazzelgoal dus.
Daarna een aantal kopkansen voor de thuisclub, maar deze waren of een prooi voor keeper Thomas Bakker of werden onzuiver naast of over het doel gekopt.
In de 33e minuut leek de gelijkmaker te worden gescoord. Was de bal geheel over de lijn of was dat niet het geval? De waarheid zullen we nooit aan de weet komen; maar een doelpunt werd zowel door de grensrechter  als de scheidsrechter niet geregistreerd. KSV boos en Victoria opgelucht.
Enkele minuten later wederom een grote kopkans voor de thuisclub, maar de bal ging dit keer net naast. Vlak voor rust werd door een goede redding van de sluitpost van Victoria de gelijkmaker voorkomen. Daarvoor waren voorstopper Mark van den Berg en libero Sjors Ootes een aantal keren degenen die een mogelijkheid voor KSV verijdelden.
Ruststand dus verrassend 0-1.
Vlak na rust een schtterende actie van Kay de Jong die in de eerste helft de geblesseerd geraakte Rick Gleijsteen prima verving. Hij tikte de bal slim naar Robin Leek die de bal hard breed speelde op de inkomende Tino Rood. Hij tikte de bal knap binnen. Een aanval uit het boekje dat dus de 0-2 opleverde.
In de 7e minuut appel voor een handsbal binnen de 16 van Victoria. De scheidsrechter honoreerde dat terecht niet. Even later een kans voor KSV, maar de bal werd veel te slap ingeschoten en verdweeen naast het doel.
In de 13e minuut een vrije trap op het randje van het strafschopgebied. Met een save van keeper Bakker bleef de 0-2 op het bord staan.
1 minuut daarna weer een grote kans voor de thuiscluyb, maar de bal werd snoeihard over geschoten.
Met nog 20 minuten te spelen werd dan toch de aansluitingstreffer gemaakt. Bart Velzeboer kwam goed voor zijn mannetje en tikte de 1-2 binnen.
Dat werd even billenknijpen voor de Obdammers, want de Kruizenaren begonnen er weer in te geloven. Ze drongen wel aan, maar echte kansen kregen ze niet. Victoria scoorde 7 minuten voor tijd bijna de 1-3, maar de kopbal van spits Tino Rood uit een mooie voorzet van Gijs Luiken was niet zuiver genoeg. 2 minuten daarna werd de 1-3 wel gemaakt. En wat voor een? Mauro Schaut, ingevallen na rust voor Aron Munster, bereikte met een mooie steekbal Billy N’Tare en met zijn “chocoladebeen” veraste Billy heel knap  de uitkomende keeper.
De scheidsrechter had er ook na 90 minuten nog heel erg veel zin in en pas na wel 6 minuten blessure (of tijdrek) tijd floot hij af.
Door deze knappe zege bivakkeert Victoria op de 6e plaats in 4C en moet KSV nog alle zeilen bijzetten om kampioen te kunnen worden in deze klasse.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Woudia. De thuiswedstrijd enkele weken geleden werd na een hele matige wedstrijd met 0-1 verloren. Maar met de passie van vandaag tegen KSV zijn de kansen op een goed resultaat in Westwoud zeker aanwewzig.