St.George was vandaag de tegenstander. Twee weken geleden verloren zij vrij onverwachts met 3- 1 bij Apollo’68. De oorzaak toen was te weinig inzet. Dat moest vandaag anders en dat was ook zo. Dat de Spierdijkers vandaag echter weer verloren, was niet gelegen aan het ontbreken van die inzet. Maar het voorspelbare spel van de thuisclub was niet hoogstaand en zo als gezegd niet verrassend genoeg om het de verdediging van de Obdammers echt lastig te maken.

Victoria liet zich ook qua inzet behoorlijk zien. Het begon erg sterk aan de wedstrijd en na 2 minuten was de 0-1 voorsprong daar. Op links werd de goed spelende Robin Leek onreglementair gestuit. De vrije trap werd genomen door Wessel Klaver en of deze ingestudeerd was of niet, Tino Rood tikte de lage vrije trap onberispelijk hoog en onhoudbaar voor keeper Groenvelt in de touwen.

Even daarna belanddde een corner van Wessel Klaver op de lat.

Pas in de 13e minuut de eerste aanvallende actie van de thuisclub; het schotje belandde naast het doel van de Obdammers.
5 minuten daarna wederom een mooie actie van Robin Leek, zijn voorzet werd weggewerkt en uit de hierop volgende corner ontstond een kleine scrimmage dat goed afliep voor de Spierdijkers.
In de 23e minuut was de snelle Joost Feld gevaarlijk; maar hij werd goed bespeeld door Gijs Luiken waardoor Feld teveel naar de buitenkant werd gedwongen en hij uiteindelijk tegen de keeper van Victoria aanschoot.

Dit was echter uitstel van executie, want de thuisclub nam het heft in handen en het was in de 29e minuut Joris van Leeuwen die vanaf links  de gelijkmaker in mocht schieten.
Even later, in de 33e minuut, werd het zelfs 2-1 voor St.George. Jari Digum schoot vanaf grote afstand op doel en de bal belandde net onder de lat in het doel van Victoria. Op dat moment een verdiende stand. Tot de rust gebeurde er niet veel: tenminste niet qua kansen, wel qua (meestal onterechte) commentaar op de leiding.

De tweede helft werd het spel er niet aantrekkelijker op.
Victoria scoorde weer (snel) uit een vrije trap de 2-2. Nu was Billy N’Tare de maker van het doelpunt; de vrije trap was van Robin Leek en de assist kwam op naam van de prima spelende spits Tino Rood.

Victoria begon er in te geloven en met veel enthousiasme en inzet werd de thuisclub onder druk gezet. Billy N’Tare zette zichzelf knap alleen voor de keeper. Zijn schot miste echter de goede richting.

In de 70ste minuut werd een voorzet goed verwerkt door Rick Gleisteen die een knappe partij op de mat legde.
10 minuten daarna viel de 2-3 voor de Obdammers. Robin Leek was ook bij dit doelpunt betrokken. Zijn voorzet werd goed beoordeeld door Tino Rood, waardoor Wessel Klaver de bal keurig in kon tikken. Een domper en genadeklap voor de thuisclub. Toch gaven zij het niet op en waren nog 2x keer gevaarlijk in de 16 van Victoria. Keeper Thomas Bakker kon nog net een hard schot bij de eerste paal wegstompen en 3 minuten voor tijd keerde hij een schuiver van een van de voorwaartsen van St.George. Tussendoor nog een gevaarlijke harde voorzet die – gelukkig voor Victoria – aan iedereen voorbij ging.

Eindstand dus 2-3 voor Victoria. Een knappe overwinning op een tegenstander die vorig jaar nog in de 3e klasse speelde. De Obdammers staan momenteel op een 5e plek in 4C. Niet slecht.
Volgende week wederom een tegenstander die – vooral in het begin van deze competitie – hoger werd ingeschat. Always Forward uit Hoorn komt dan naar het sportpark in Obdam. Zij hebben momenteel overigens een gelijk aantal wedstrijdpunten als Victoria, maar een iets minder doelsaldo.