Het missen van captain Sjors Ootes, voorstopper Mark van den Berg, back Sam Ootes, middenvelders Joost Stam en Gijs Hoedjes en spits Hugo Borst noopte trainer Kees Koeman tot het inzetten van veel jeugdspelers en het omzetten van enkele posities. Vooraf waren de vooruitzichten op een positief resultaat niet zo hoog.
Na 90 minuten stond er echter een 1-2 overwinning op het scorebord. Grote man was wederom Tino Rood die verantwoordelijk was voor beide Obdammer doelpunten. Maar ook de 10 anderen speelden sterk en gedisciplineerd!

Op een hobbelig veld begon Woudia redelijk aan de wedstrijd. Met goed combinatievoetbal probeerde ze de spits Chris Kors in stelling te brengen. Dat lukte wel een aantal keren, maar de verdediging van Victoria stond goed zijn mannetje.
In de 10e minuut een 100% kopkans voor de thuisclub, maar deze ging naast.
2 minuten daarna een prachtige aanval van Victoria die knap werd ingeschoten door Tino Rood. De assist kwam van nog een jongeling Rick Gleisteen die knap werd aangespeeld door Tino Leek. Rick had het moeilijk als verdediger, maar zijn aanvallende rushes en inzicht, tekent zijn klasse.
In de 15e minuut werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt door de prima leidende jonge scheidsrechter. De ongelukkige Joris de Vries moest met een zware knieblessure met de ambulance naar het ziekenhuis.
Na een half uur werd de wedstrijd hervat en dan is het altijd afwachten hoe de spelers het oppakken na 30 minuten lummelen op het veld.
Victoria had snel een beste kans; spits Tino Rood raakte de bal verkeerd na een polletje.
Direct daarna een prima redding van keeper Thomas Bakker die Woudia van de verdiende gelijkmaker kon behoeden.
In de 34e minuut weer een prima aanval via Rick Gleisteen die Tino Rood via een mooie pass bereikte. Tino speelde zich knap vrij en schoot van plm 20 meter de bal onberispelijk in de kruising de 0-2 binnen.
In de 40 e minuut leek Woudia de aansluitingstreffer te scoren, maar het doelpunt werd wegens aanvallen van de keeper – terecht – afgekeurd.
Vlak voor rust een mooi bekeken schot van de gevaarlijkste aanvaller van Victoria, Tino Rood, maar deze bal ging net naast.
Ruststand dus verrassend 0-2 voor de Obdammers.
Na de korte rust (iedereen wilde op tijd thuis zijn voor Ajax-AZ?!) een fanatiek aanvallend Woudia; met de aantrekkende wind in de rug de ene aanval na de ander op het doel van Victoria.
De Obdammers waren echter zeer gevaarlijk met de counter. De hard werkende Wessel Klaver kopte de bal na een mooie voorzet van routinier Tino Leek in de handen van de keeper.
Aan de andere kant een nuttige redding van keeper Thomas Bakker die een gevaarlijke bal nog net over het doel kon tikken.
Even later de 1-2; een lullig doelpunt. Een vrije trap werd gedragen door de wind door iedereen, inclusief de keeper, gemist.
Daarna was het billen knijpen voor de Obdammers. Een sterk aandringend Woudia, die steeds – wat eentonig – via de buitenkanten met hoge voorzetten hun lange spitsen probeerden te bereiken.
Victoria kon vertrouwen op hun sterke verdediging met Oscar Obdam als sterke leider. Counterend hadden de Obdammers nog een aantal mogelijkheden, maar Tino Rood en 2x de onvermoeibare Dave Klaver waren er dichtbij, maar scoren lukte net niet. Ook Woudia scoorde niet meer en konden de 3 puntjes mee naar Obdam.
Complimenten aan het hele team, want zowel de “oudjes” als de jonkies hebben een fantastische prestatie neer gezet.
Volgende week komt koploper RKEDO op bezoek; daar hebben we nog een appeltje mee te schillen. Sinds de winterstop is er nog niet verloren en hopelijk gebeurt dat ook zondag niet!