Zondag, de kraker in de onderste regionen van de 4e klasse B. Het verschil is 2 punten in het voordeel van de Obdammers. Bij winst zou het verschil met de directe degradatieplaats dus 5 punten worden; bij verlies zou het team van trainer Jan van Stralen de laatste plaats overnemen van FC Medemblik.

Victoria begon sterk aan de wedstrijd; de eerste 20 minuten waren ze heer en meester. Medemblik kwam er totaal niet aan. Twee beste kansen waren er voor de Obdammers. Damy Appel stuitte na een goede actie op de keeper en de jonge Gijs Hoedjes kwam een teenlengte tekort om een prima vrije trap van captain Wouter Munster in te tikken.
Dat gaf de thuisclub de hoop dat er toch nog wat te halen was en zij hadden snel achter elkaar 3 beste kansen. De eerste ging nog voorlangs, maar bij de 2e was het raak. Gelukkig was keeper Thomas Bakker bij hun 3e mogelijkheid de betere dan hun spits.

Victoria had via Wessel Klaver nog een mooie mogelijkheid, maar ook deze ging er niet in. De 2e helft was iedereen een beetje gewend aan het zeer hobbelig veld, maar werd het voetbal er niet veel beter op. Wel was Victoria wederom de betere dan de Medemblikkers. Dit leidde in het begin echter tot weinig echte kansen. De tegenstander bakte er weinig tot niets van; zij hebben de 2e helft geen enkele kans gecreëerd.

De 1-1 viel helemaal uit de lucht. Wessel Klaver schoot maar eens vanaf een metertje of 20 op doel en tot verrassing van iedereen, belandde deze bal achter de mistastende keeper in het doel.
Dat doelpunt smaakte naar meer en de Obdammers zetten behoorlijk aan. Een 3-tal 100% kansen werden jammer genoeg niet benut. Dit gelijkspel betekende een verlies van 2 punten, want als een ploeg had moeten winnen, dan was Victoria dit wel. Jammer dat dit niet lukte.

Komende zondag de thuiswedstrijd tegen Oosthuizen. De uitwedstrijd werd nipt met 1-0 verloren van een individueel sterk elftal. Als Victoria weer lekker opportunistisch kan spelen, zijn ze zeker niet kansloos! Alvast veel succes.

m.vr.gr.
Jan Bakker