Na de mooie overwinning vorige week tegen koploper St.George, volgde vandaag een debacle tegen het onderaanstaande Kwiek. Na 90 minuten stond er 3-0 op het scorebord voor de thuisclub uit Avenhorn.

Het was niet best wat de Obdammers vandaag de supporters hebben voorgeschoteld. Met de rug in de wind waren de eerste 10 minuten nog wel voor Victoria. Kansen werden er echter niet gecreëerd.
Dat deed Kwiek wel; na 15 minuten kwamen ze een aantal keren gevaarlijk door. Keeper Thomas Bakker hield zijn ploeg toen nog op de been. Toch kwam Kwiek op een terechte voorsprong,  weliswaar met enig geluk, maar dat dwongen ze ook af. Want zij speelden wel met de nodige inzet en beleving; dat ontbrak vandaag bij elke speler met een oranje shirt.
Ook kwam de thuisclub nog op 2-0 maar dit doelpunt werd – terecht – wegens buitenspel afgekeurd. Maar de manier waarop de verdediging (niet) ingreep, baart wel zorgen.

2e helft tegen wind; zal Victoria dan wel beter gaan voetballen?
Ja, maar dat hielden ze echter maar 5 minuten vol; daarna nam Kwiek het over.
De 2-0 viel onverwacht; Thomas Bakker raakte een terugspeelbal verkeerd en de bal schoot hij zo in de voeten van een Kwiek-aanvaller die daar wel raad mee wist: 2-0.
Het geloof in een goed resultaat was toen helemaal weg en de 3-0 was op zich een mooie, maar had voorkomen kunnen worden .Vanuit een scheidsrechterbal kon de spits een paar verdedigers omspelen en hij krulde de bal fraai in het Victoria-doel.
De 3-0 was ook de eindstand. Een verdiende overwinning van Kwiek die het puntentotaal hiermee verdubbelde. Victoria speelde belabberd en voor Sinterklaas; het zat er vandaag gewoon niet in. Er werden over de volle 90 minuten 2 kansen gecreëerd; eentje daarvan schoot Wouter Ootes in het zijnet na een foutje van de Kwiekkeeper. In de 2e helft schrok Hugo Borst blijkbaar van een verkeerde terugspeelbal, want alleen voor de keeper, wist hij het niet meer zo goed.
Beide kansen dus uit foutjes van de tegenstander; geen enkele kans door eigen voetballende kwaliteiten.
Volgende week vrij en daarna een thuiswedstrijd tegen VVS.
Hopelijk zien we dan weer een ander Victoria; achterover leunen, scherp verdedigen en loeren op de counter.