Victoria – Kwiek 2-2.
Victoria mocht niet verliezen en kwiek moest winnen om de nacompetitie te ontlopen. De voorsprong van de Obdammers die momenteel op een veilige plaats staan was voor de wedstrijd 9 punten met nog 5 wedstrijden voor de boeg. Bij winst van Victoria zouden de kansen voor kwiek om zich rechtstreeks te kunnen handhaven heel klein zijn en winst van kwiek zou hen op 6 punten komen van Victoria. Het werd echter uiteindelijk na een lange middag  op het zonovergoten complex in Obdam een 2-2 gelijkspel. De wedstrijd was van beiden kanten van een matig niveau en de thuisclub is de jonkies van het team (Tino Rood en Dave Klaver) dankbaar voor de 2 doelpunten.

De 1e 10 minuten was het spel aftastend en gebeurde er nauwelijks iets. Totdat de ongelukkige spits van Kwiek, Ton Schouten, zich ernstig blesseerde aan zijn knie.
Het duurde al met al 3 kwartier voordat Ton met de ziekenauto het veld – onder luid applaus van de toeschouwers – kon verlaten.

Vanaf deze kant wensen we Ton Schouten een goed en spoedig herstel toe.
Het aftastende spel ging nog even door tot het moment dat de gasten op een 0-1 voorsprong kwamen. Zij werden hierbij geholpen door de keeper van Victoria die een makkelijke voorzet niet pakte maar de bal tegen het lichaam van de niets vermoedende Sjors Ootes aanstompte. Via het lichaam van Sjors belandde de bal in het doel.
De Obdammers rechtten de rug en hadden een licht veld overwicht. Het bleef echter uitkijken voor de snelle counters van kwiek, want vanuit de achterhoede werd de bal vaak snel naar voren gespeeld in de hoop dat de snelle voorhoede van kwiek er iets mee kon doen.
Wessel Klaver was dichtbij de gelijkmaker; een voorzet van Dave Klaver kopte hij tegendraads op doel. De keeper kon deze knappe bal net nog keren.
10 minuten daarna een mooie aanval over rechts; Dave kreeg de bal terug van spits Tino Rood, maar zijn schot ging net naast en over.
Vlak voor rust dan de verdiende gelijkmaker; een corner van Tino Leek werd knap ingekopt door Tino Rood.
Tweede helft ging gelijk op met een iets meer aanvallend Victoria. De goed leidende scheidsrechter moest veel fluiten voor kleine overtredinkjes en met name de vrije trappen van Victoria zorgde voor veel onrust in de kwiek-verdediging.
Na 20 minuten viel de 1-2 zomaar uit de lucht. Victoria in de aanval; bal werd onderschept met te weinig Obdammers achter de bal. Uit de counter werd knap de 1-2 binnen getikt.
Victoria zocht nog meer de aanval maar dit leverde geen echte kansen op. Uit stilstaande situaties kwam wel gevaar, maar geen goede kansen.
5 minuten voor tijd werd dan toch nog de 2-2 gescoord. Billy, een balvaardige invaller uit de A1, werd op de achterlijn onreglementair de bal ontnomen. Tino Leek legde de bal laag terug op Dave Klaver die vrij op de 16meter stond. Dave kapte zich vrij en schoot de bal onberispelijk tegen de touwen.
Even later had Tino Rood de 3-2 op zijn hoofd, maar deze ging er net niet in.
Eindstand 2-2 en het was inmiddels ruim 16.45 uur dat de scheids voor het einde floot.
Het mooie weer vergoede veel voor de mensen aan de kant, want de wedstrijd was van beide kanten niet best. Veel balverlies, weinig mooi uitgespeelde momenten voor de beide doelen. Maar voor Victoria geldt: niet verloren en dus bijna veilig.
Er moeten nog een paar puntjes worden gewonnen, maar omdat de ploegen onder Victoria ook niet al hun wedstrijden zullen gaan winnen, kan het team van trainer Kees Koeman in principe de laatste 4 wedstrijden lekker uitspelen.
Volgende week vrij en daarna uit tegen Medemblik!