Het leek vooraf een spannende en gelijk opgaande wedstrijd te worden, maar al heel snel was het duidelijk dat de thuisploeg het beter voor elkaar had dan de Obdammers. Zowel De Valken als Victoria hadden 2 wedstrijden gewonnen, waarbij Victoria door een beter doelsaldo (7-1) op een 3e plek stond.

Binnen 10 minuten was de stand al 2-0 voor de thuisploeg. Al in de 1e minuut waren de Obdammers gewaarschuwd door een goede aanval van de Valken, die toen nog werd naast gekopt. 2 minuten daarna was het wel raak; een voorzet van de snelle rechtsbuiten leek te hard maar via de linkerkant werd de bal alsnog voor gegeven. De spits kopte de bal netjes in het doel.
Kort daarna balverlies op het middenveld en de valken schakelde snel om en via wederom een goede actie en voorzet van de rechterspits werd de 2-0 gemaakt.
Victoria stelde daar heel weinig tegenover. De 2 aanvallers konden geen bal bij zich houden; Rens en Joost werkten hard, maar konden de bal niet kwijt. De achterhoede was te langzaam en er werd niet of slecht gedekt.
Pas in de 20ste minuut een eerste aanval waar een mogelijkheid was voor Wessel, maar zijn schot had geen kracht.
Kort daarna kon de linksbuiten van de valken vrij uithalen; zijn schot betekende de 3-0.
Het was aan Thomas te danken dat er na 30 minuten al geen 4-0 stond.
Dat dit toch de ruststand werd, was de verdienste van weer de snelle rechterkant van De Valken.

De 2e helft eenzelfde spelbeeld; een vrij spelende thuisploeg die de ene na de andere mooie aanval op konden zetten; de Obdammers lagen hen geen strobreed in de weg. Dat de eindstand “slechts” 5-0 werd was enerzijds te danken aan de scherpte van de spitsen van de thuisclub en anderzijds door het optreden van de keeper van Victoria.

Trainer Koeman probeerde met 3 wissels nog te redden wat er te redden viel, maar ook deze jongens konden het verschil niet maken. 1 doelpunt had Victoria kunnen en misschien wel moeten maken, maar de inzet van invaller Gijs was niet goed genoeg.

Conclusie; een meer dan verdiende en zeker niet een geflatteerde nederlaag. Jammer dat het goede spel van de 1e  3 wedstrijden niet kon worden voort gezet.
Hopelijk pakt het team dit goede spel volgende week weer op!