De Obdammers speelden vandaag een puike partij en wonnen verdiend met 1-3 bij het op de 2e plaats staande Purmerland. Het team van trainer Kees Koeman begon sterk aan deze wedstrijd en dat waren de gastheren blijkbaar niet gewend. 15 minuten voor en 15 minuten na rust was Purmerland de betere, maar zij wisten slechts 1x te scoren, terwijl Victoria er 3 maakten.

Victoria wist wat de opdracht was; bij verlies zou de achterstand op de nummer 2 al 7 punten zijn. En om mee te blijven te doen in deze competitie was de opdracht duidelijk: winnen!
Dit zat er blijkbaar goed ingeprent bij alle spelers, want ze begonnen allemaal heel scherp. Gaf er eens een speler even niet thuis, dan werd hem dat heel duidelijk gemaakt en gebeurde dat geen 2e keer.
Al in de 3e minuut werd er door de trage verdedigers van Purmerland slecht uitverdedigd; Kay schrok van deze mogelijkheid en schampte slechts de bal. Even later, in de 10e minuut, dacht de aanvoerder van Purmerland even met de bal aan de voet uit te kunnen verdedigen. Hij had geen rekening gehouden met Tino die de bal van hem affutselde en beheerst de keeper kansloos liet: 0-1 voor Victoria.
5 minuten later keerde de keeper een mooi schot van Tino; even daarna een mooie mogelijkheid voor Wessel. Een fraaie trap van Sjors belandde voor de voeten van de geheel vrijstaande Wessel. Jammer genoeg geen doelpunt, want zijn inzet ging naast.
De 0-2 werd gescoord door Kay die met een droog schot vanaf de 16 de bal fraai langs de keeper schoot.
Een kwartier voor rust een offensief van Purmerland; waarbij Thomas fraai redde met zijn voet. Even voor de rust maakte zij toch de aansluitingstreffer. Van rechts draaide een als voorzet bedoelde bal achter de verbouwereerde keeper uit Obdam. Ruststand 1-2.

Na rust een sterker Purmerland en toen was het even billen knijpen voor de Obdammers. Met kunst en vliegwerk hielden zij Purmerland van het scoren af. Sjors was heer en meester bij de hoge ballen, de backs hadden het lastig met de snelle buitenspelers, maar zowel Daan en Michael deden het voortreffelijk. Max was het rustpunt achterin en was met zijn goede passes naar voren veel in het spel betrokken.
Toen na 15 minuten bleek dat bij Purmerland het scoren niet zou lukken, geloofden de gastheren er niet meer in en dat deden de Obdammers duidelijk wel. De Obdamse counters waren wel gevaarlijk, maar het duurde vaak te lang bij de aanvallers; voorzetten kwam niet aan en heuse kansen werden er mede daardoor niet gecreëerd. Dat veranderde toen Daimy inviel.
Sam, die goed speelde als middenvelder, was dichtbij een doelpunt, maar de keeper redde.
Even daarna een mooie en snelle aanval waarbij Wessel het eindstation was. Zijn schot met de linker ging net over het doel.
Kay die zoals altijd veel werk verzette en het beduidend beter deed dan vorige week, ging goed door en tikte de bal naar de vrijstaande Daimy. Helaas, de bal ging net naast.
In de 40e was Daimy weer gevaarlijk, zijn schot ging via de keeper naast het doel. Uit de daarop volgende corner kopte Max, als bekroning van zijn sterke wedstrijd, de verlossende 1-3 binnen.
De toeschouwers van de thuisclub verlieten massaal het veld en zagen niet hoe de Obdammers verzuimden om de 1-4 en de 1-5 te maken.

Al met al een dik verdiende zege op Purmerland. Door de verrassende nederlaag van ZTS staat Victoria nu op de 1e plaats in de 2e periode. Er zijn weliswaar nog 5 wedstrijden te spelen, maar het staat wel lekker.
Volgende week de uitwedstrijd tegen FIT in Amsterdam. De thuiswedstrijd werd jammerlijk met 0-1 verloren. Zondag is het tijd voor de revanche. Met de inzet en de scherpte van vandaag moet het toch zeker lukken om de punten mee te nemen naar Obdam.