De koplopers van 4b hebben het moeilijk met Victoria als tegenstander.
Vorige week kreeg koploper RKEDO met 4-1 klop; eerder verloor St.George, toen zij nog bovenaan stonden met 2-1 en VVS speelde 1-1 gelijk en zondag kon ook koploper Hauwert niet winnen van de Obdammers: ook nu werd het 1-1.
Een resultaat waarmee Hauwert duidelijk niet tevreden mee was en waarmee Victoria een punt teveel kreeg.

Het was Hauwert dat vanaf het begin de bovenliggende partij was. Heel veel balbezit voor de thuisploeg, maar slechts 1x scoren; dat is te weinig voor een ploeg met titelaspiraties.
Victoria had heel weinig in te brengen vandaag; het was alleen maar tegenhouden. En dat deden ze prima. Steeds werden schoten geblokkeerd door de stug verdedigende Obdammers en de schoten die doorkwamen waren meestal een prooi voor de keeper van Victoria.
In de 2e minuut had het al raak kunnen zijn voor de gastheren, maar tot 2x toe lieten zij het liggen. De backs van Victoria hadden het vandaag erg moeilijk met de snelle en balvaardige Hauwert voorwaartsen. Ingooien leken wel corners en dus steeds gevaarlijk.
Victoria kwam zelden over de middellijn; toch waren ze dichtbij bij de 0-1. Maar op het schot van Tino Leek had keeper Redeker een passend antwoord.
Na een half uur een miscommunicatie in de 16 van de Obdammers ; de spits van Hauwert had alle tijd maar maaide half over de bal.
Vlak voor rust een vrije trap van Oscar Obdam. De bal belandde in het strafschopgebied ongelukkig op de arm van een Hauwert verdediger. De prima leidende scheids kon niet anders dan een strafschop voor Victoria te geven. Captain Sjors Ootes nam zijn verantwoordelijkheid en de keeper was kansloos: 0-1 was ook de verrassende ruststand.

Tweede helft was een kopie van de 1e 45 minuten.
Pas na 18 minuten recapituleerden de Obdammers voor de steeds maar toenemende druk van hauwert.
Van rechts een voorzet die werd binnen gelopen.
Maar – gelukkig – hielden de Obdammers stand alhoewel het af en toe billenknijpen was.
Een winstpunt voor de Obdammers en 2 verliespunten voor Hauwert.
Victoria blijft ongeslagen in 2016; komende zondag komt Always Forward op bezoek. Ook zij willen graag kampioen worden…..