De wereld op zijn kop.
Na een wisselvallige voorbereiding met enkele hele zwakke wedstrijden leek Victoria’O het heel zwaar te krijgen tegen Oosthuizen, een ploeg die al jaren een goede middenmoter is in de 4e klasse.
Echter na 90 minuten stond er een 4-0 overwinning op het scorebord en staan de Obdammers bovenaan in de stand.

1e

 

Dat ziet er prachtig mooi uit, maar zegt nog niets.
De tegenstander van zondag was zonder meer zwak; zondag na de uitwedstrijd tegen Strandvogels kunnen we de waarde van deze royale overwinning wat beter beoordelen.

Victoria speelde goed, maar dit resulteerde in weinig kansen. Oosthuizen had via een counter de 0-1 kunnen maken, maar de aanvaller liet de bal ongelukkig van zijn voet springen.
Wessel zette goed druk op de laatste man, onderschepte de bal en schoot na een half uur de bal te snel op doel; hij had beter voor kunnen trekken.
Tino maakte in de 32e minuut de 1-0; een knappe diepe bal van Hugo rondde hij beheerst af,
Kort daarna een beste kans voor Oosthuizen, maar Thomas bleef lang staan en kijken en was de aanvaller in de 1 op 1 situatie de baas,
Ruststand 1-0.
Begin 2e helft was voor Oosthuizen; het wachten was eigenlijk op de gelijkmaker, maar de verdediging stond goed en keeper Thomas hield zijn doel schoon,
Wessel had de 2-0 op zijn schoen, maar hij maakte een verkeerde keuze; in plaats van door te lopen, schoot hij – van grote afstand – op doel. Dit werd een prooi voor de Oosthuizer keeper.
In de 16e minuut een mooie pass van de onverzettelijke Daan op Hugo die de bevrijdende 2-0 maakte.
Toen was het helemaal over en uit bij Oosthuizen; na getreuzel in de achterhoede, onderschepte Wessel in de 17e minuut de bal en scoorde hij de 3-0.
Het werd nog 4-0 doordat een verdediger een schot van de goed spelende Joost weg wilde schieten; hij schampte echter de bal, waardoor deze in het eigen doel belandde.
Daarna bloedde de wedstrijd een beetje dood; Oosthuizen kon niet beter en Victoria vond het blijkbaar al mooi zo.

4-0 winnen de eerste wedstrijd is natuurlijk een fantastisch begin; Victoria speelde sterk, al vond de trainer van Oosthuizen dat de teams gelijkwaardig waren; zie onderstaand krantenartikel.

kranten artikel 1e

 

Komende 2 wedstrijden geen verslag van mijn kant; misschien dat iemand anders dit kan overnemen?