Victoria toont veerkracht; 1-3 achterstand wordt 3-3.

De Obdammers toonden veel strijd en wilskracht. Vooral Joost Stam zorgde voor de nodige spirit. Ruststand was 1-1 en de gasten kregen de 1-2 en de 1-3 kado. Hauwert was vandaag de sterkste, maar zij konden deze voorsprong niet vasthouden. De 2-3 was een strafschop vanwege hands en de 3-3 was een mooie kopbal van invaller Gijs die hiermee zijn fout bij de 1-3 goed maakte.

Het weer was wat druilerig, maar om te voetballen was het prachtig weer. Al snel was te zien dat Hauwert over meer voetballende kwaliteiten beschikte, maar dat is nog geen garantie voor de 3 punten.
Victoria kwam verrassend op 1-0 voor doordat een verdediger van Hauwert een verkeerde breedtepass gaf. Deze werd onderschept door Wessel Klaver; hij schoot vanaf 20 meter laag langs de graaiende keeper in het doel.
Lang konden de Obdammers niet genieten van deze voorsprong. Na een prima mogelijkheid die heel goed werd geblokt door Sjors, schoot de aanvoerder de op dat moment meer dan terechte gelijkmaker binnen.
Daarna een gelijk opgaand vervolg van de 1e helft met voor beide teams enige kansen. Wessel probeerde het nog 2x van afstand. De 47-jarige keeper kon de ene bal met moeite verwerken tot corner. De andere bal ging net over.
De kansen voor Hauwert waren een vrije trap die net naast ging en een pegel van afstand die knap werd gekeerd door keeper Thomas Bakker.

Ruststand was dus 1-1; een stand met mogelijkheden…

Hauwert kwam beter uit de kleedkamer dan Victoria.
Geluk was er bij een bal op de lat na een fout in de verdediging.
Met nog een half uur te gaan kwamen Rick Borst en Gijs Hoedjes in het veld voor de hard werkende Rens Kramer en de tegenvallende Hugo Borst.
Vanaf dat moment gebeurde er van alles in en langs het veld. Supporters van beide teams lieten zich horen en dat had blijkbaar invloed op het spel.
De scheids, die een prima wedstrijd floot, schonk Hauwert een penalty wegens hands van een speler die op de grond lag. Thomas zat nog wel aan de hard ingeschoten strafschop, maar te weinig om de 1-2 te voorkomen. Invaller Gijs tikte 5 minuten daarna de bal in de voeten van een Hauwert speler. Deze gaf de bal goed door naar zijn vrijstaande collega aan de linkerkant van de 16. Deze maakte de 1-3.
Normaal gesproken gaan de koppies in zo’n geval naar beneden. Maar de scheids zag een handsbal van een Hauwert speler niet over het hoofd en Sjors weet wel hoe hij om moet gaan met deze buitenkansjes: 2-3.
2 minuten daarna een vrije trap van uitblinker Joost Stam op het hoofd van de lange Gijs, die de bal vlak langs de paal en de keeper in het doel kopte: 3-3
Toen was er nog 5 minuten te spelen en kon het nog alle kanten op. Maar gescoord werd er niet.
Hauwert natuurlijk teleurgesteld en Victoria kon tevreden het veld afstappen. Na 3 verliespartijen achter elkaar kon het team van trainer Kees Koeman weer een puntje bijschrijven.
Volgende week vrij en de zondag erna uit tegen titelkandidaat nr. 1: Always Forward