Wie vorige week de beschamende bekerwedstrijd tegen AGSV heeft gezien, keek zondag zijn ogen uit. Wat een verschil. Er was nu wel ontzettend veel beleving en er werd hard gewerkt. Het spel was nog niet echt grandioos, maar de strijd en de wil om er wat van te maken was zondag absoluut aanwezig.
Misschien dat daar de brunch bij de grensrechter daar toe heeft bijgedragen.
Wat zeker aan die ruime 6-2 heeft bijgedragen was het matige optreden van de keeper van de ploeg uit Durgerdam. Van de 6 doelpunten waren er meerdere houdbaar. 
Trainer Kees Koeman heeft een brede selectie tot zijn beschikking en meerdere spelers zijn op meerdere plekken inzetbaar. In de achterhoede geen verrassingen; Thomas, Sjors, Max, Sam en Daan zijn wel zekerheidjes. Op het middenveld was er plaats voor Oscar, Paul en Tim. In de voorhoede stonden Tino, Wessel en Barry.
De tegenstander begon goed aan deze wedstrijd. Zij lieten de bal goed rondgaan en bleken over individueel goede spelers te beschikken. Maar daar bleef het ook wel bij; echt veel goede kansen werden niet gecreëerd.
In de 20e minuut had Barry veel ruimte aan de rechterflank en lag de bal prima breed op Tino die de – op dat moment verrassende – 1-0 aantekende.
Even later kwam de 2-0 op het scorebord. Een vrije trap op 20 meter van de goal werd onberispelijk ingeschoten door Oscar, na een (handig) overstapje van Wessel. 
Kort daarna werd de aansluitingstreffer gemaakt door DRC. 
Maar deze aansluiting werd echter niet bereikt doordat Paul van zo’n 25 meter uithaalde; de bal krulde langs de mis graaiende keeper in het netje: 3-1.
Voor rust werd het nog zelfs 4-1 en wederom was het Oscar die een vrije trap op een identieke manier achter de keeper in dezelfde bovenhoek schoot.
DRC kreeg voor de rust een geweldige mogelijkheid, maar Thomas bleef deze 1op1 situatie de baas.
Na de rust een zelfde spelbeeld: DRC meer aan de bal en ook wel vaker gevaarlijk in het strafschopgebied van de Obdammers. Toch was het Victoria dat scoorde en hoe! De snelle invaller Jorrit Hoogewerf speelde de bal naar de vrij staande Wessel. Deze had alle tijd van de wereld en lobte de bal met veel precisie over de keeper heen.
DRC kreeg hulp van de scheids die op appelleren van de DRC-spelers ( hij stond zelf in een positie dat hij dit zelf nooit kon waarnemen) een handsbal zag binnen de 16 en de bal op de stip lag. Dit kadootje werd verzilverd en dat betekende de 5-2. 
Het slotakkoord was weer voor Victoria’O: nu was het de jonge Tim Appel die van afstand mocht aanleggen. Zijn schot werd slecht beoordeeld door de keeper en via zijn handen werd de eindstand van 6-2 bereikt. 
Uiteindelijk dus een mooie start van deze competitie in de 5e klasse. Wat de waarde is van deze overwinning is nog moeilijk in te schatten. Volgende week wordt de wedstrijd tegen ZTS gespeeld. Zij worden als belangrijkste titelkandidaat genoemd. Na die wedstrijd weten we wat meer… 
m.vr.gr.
Jan Bakker