Het was vooral eenrichtingsverkeer vandaag. Victoria was veel sterker, was veel meer aan de bal, maar wist het overwicht niet uit te drukken in veel doelpunten. Voor de rust scoorden de Obdammers 2x, in de tweede helft wisten zij het net helemaal niet te vinden. Apollo’68 had aanvallend weinig tot niets in te brengen; alleen in de eerste helft had keeper Bakker 2 ballen te verwerken; voor de rest had hij ( net zoals tegen Beemster) weinig te vrezen.

Victoria was dus de bovenliggende partij. Echt gevaarlijk voor doel waren alleen de corners en vrije trappen; voetballend kwam de thuisclub weinig echt door.

Het duurde tot in de 24ste minuut dat het eerste doelpunt viel. Het viel eigenlijk uit het niets. Middenvelder Pieter Luiken schoot vanaf zo’n 20 meter op doel. Keeper Wesley Mol – die een prima wedstrijd keepte – was hierdoor blijkbaar verrast en de bal lag in het netje: 1-0 voor Victoria.

Tien minuten daarna stond de 2-0 op het scorebord. Een corner van Ronin Leek werd door Max Dekker doorgekopt naar de vrijstaande Mike Vlaar en Mike kopte de bal knap achter keeper Mol.

De gastheren kregen daarna veel mogelijkheden om deze voorsprong uit te breiden, maar de voorhoede was vandaag lang niet zo efficiënt als afgelopen donderdag. Vaak werden verkeerde keuzes gemaakt; veel te veel werd er geprobeerd om vanaf afstand te schieten, maar deze schoten werden heel vaak geblokt door de hard werkende verdediging van Apollo dat vandaag werd geleid door good old Sander Zwagerman.

De 2 mogelijkheden voor de gasten vielen rond de 40ste minuut. Na slecht uitverdedigen kwam Patrick Wijte tot een schot op doel dat werd gekeerd en de rebound was voor Sem Hoogewerf, maar ook zijn schot was een prooi voor keeper Thomas Bakker.

Ruststand was dus 2-0.

Dit werd ook de eindstand; tweede helft was niet goed. De thuisclub was minder dominant dan in de eerste helft, maar er waren toch voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden. Dat dit niet gebeurde was enerzijds de verdienste van keeper Mol en anderzijds het onvermogen van de thuisclub.

Desondanks wederom 3 punten in de pocket. Victoria houdt het zicht op een plaats voor de nacompetitie. Apollo moet alle zeilen bijzetten om van de onderste plaatsen weg te blijven. Volgende week zondag speelt Victoria de belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent Alcm. Victrix.