In oktober verloor Victoria met 4-1 uit bij RKEDO. Vandaag kwamen de mannen uit De Goorn als koploper van 4b naar Obdam. De eindstand was weer 4-1, maar nu in het voordeel van de Obdammers.
Dat is het mooie van voetbal; vantevoren is het niet altijd te voorspellen wie er gaat winnen. De koploper tegen de nr. 10 en dan wint de nummer 10, verdiend maar wel een klein beetje geflatteerd met ruime cijfers van de nummer 1.

Wat is er in dat halve jaar veranderd: Victoria is na de winterstop nog ongeslagen en hoe komt dat nu?
De inbreng van spits Tino Rood is zeker van invloed op deze goede resultaten. Vandaag was hij wederom 2x succesvol, maar ook zijn inzet, passie, balvaardigheid hebben een positieve uitwerking op de andere spelers. Deze kunnen namelijk een balletje naar voren spelen, Tino houdt deze bal vast en de anderen hebben tijd om aan te sluiten. Ook de samenwerking met Wessel Klaver, de andere spits, begint steeds beter te worden. Tino en Wessel voelen elkaar steeds beter aan en ze worden al meer een uiterst gevaarlijk en doeltreffende voorhoede.
Daarachter wordt Gijs Hoedjes als middenvelder en als schakel met de voorhoede steeds belangrijker.
Joost Stam bikkelde vandaag als vanouds; hij was vooral de eerste helft de man van het goede storen, aanvallen van RKEDO te onderbreken en de bal snel vooruit te spelen,
Achterin stond het als een huis; ook zonder vaste waarde Oscar Obdam gaven de Obdammers weinig weg. De jonge Dave Klaver speelt alsof hij al jaren in het 1e voetbalt. Ook de inbreng van de jonge Rick Gleijsteen mag niet worden onderschat.

De 1-0 was een gelukkige. Na weer een onderschepping van Joost Stam gaf Wessel Klaver de bal hoog in de 16 van RKEDO. Door een miscommunicatie kopte de nummer 4 van RKEDO terug op zijn uitkomende keeper. Voor spits Tino Rood een buitenkansje en hij verzaakte niet. Even daarvoor werd Tino gestuit door de keeper van RKEDO; volgens de (te vaak fluitende) scheidsrechter gebeurde dit op reglementaire wijze; volgens de Obdammer supporters was het een penalty.
Na deze 1-0 veel balbezit voor RKEDO en mazzel had Victoria met een bal op de paal.
Vlak voor rust verscheen de 2-0 op het scorebord. Weer was Tino Rood erbij betrokken. Op de achterlijn ging hij goed door en kreeg hij een vrije trap mee. Tino Leek schoot de bal strak voor naar de inkomende Joost Stam die zijn goede wedstrijd beloond zag met een harde schuiver in het RKEDO-doel.
Even daarvoor dacht Gijs Hoedjes al de 2-0 te maken, maar zijn kopbal uit een corner werd door een verdediger van de tegenpartij van de lijn gehaald.
De 2e helft begon met een prachtige kans van Tino Leek. 1-op-1 met de keeper schoot Tino over, waar een breedtepass op een collega-aanvaller achteraf beter was geweest.
In de 6e minuut dan toch de aansluitingstreffer voor Rkedo. Uit een corner kopte de verdediger die medeverantwoordelijk was voor de 1-0, de 2-1 binnen.
Maar verder kwamen de koplopers niet; kansen werden er niet gecreëerd en dat kwam mede door het compacte spel van de Obdammers.
Victoria counterde zich naar de 3-1. Wessel speelde Tino Rood in die heel beheerst de keeper het nakijken gaf.
Even later een vrije trap van Gijs in de muur; de afvallende bal schoot Dave Klaver net naast.
10 minuten voor tijd weer via de counter een diepe bal op de buitenspel staande Wessel; hij liet de bal lopen voor Dave die goed het overzicht behield en Wessel de bal aanspeelde. Hij lobte heel beheerst de 4-1 binnen.

Dat betekent weer 3 punten in de tas; na de winterstop 4 wedstrijden gewonnen en 1 gelijk.
Waar houdt het op?
Volgende week uit tegen Hauwert; de nieuwe koploper van 4b. Winnen van een koploper is in 4b altijd mogelijk…., dat zagen we vandaag.