Victoria heeft met 1-0 gewonnen van een tegenvallend St.George. De Obdammers kregen het doelpunt op een presenteerblaadje, maar de krappe zege was verdiend. Victoria begon de wedstrijd prima; met redelijk verzorgd spel lieten ze de Spierdijkers alle hoeken van het veld zien.

In de 6e minuut een prima voorzet van Robin Leek, maar jammer genoeg kwam Rick Koopman een teenlengte tekort om de 1-0 te maken. Een paar minuten daarna wederom een mooie voorzet van Robin. Nu kwam Tino Rood net te kort om te scoren.

Pas na een kwartier begon het bij St.George ook een beetje te lopen. Door de verdediging van de thuisclub werd slecht ingegrepen waardoor de spits van St.George de bal voor zijn voeten kreeg. Zijn boogballetje kon met een prima reactie van keeper Thomas Bakker nog net tegen de lat worden getikt. De terugkerende bal werd over het doel geschoten. Kortom: een beste kans voor de gasten om op voorsprong te komen,  maar gelukkig voor de thuisclub geen treffer.

Daarna hadden de gasten voor zo’n 15 minuten het betere van het spel, maar schoten gingen voor langs, net naast en een vrije trap op 18 meter van het doel, ging via de muur naast.

Victoria had het even moeilijk, maar kam dit kwartiertje goed door. Spits Tino Rood was dichtbij de 1-0, maar zijn schot belandde in het zijnet. Even daarna was Tino weer dichtbij een doelpunt. Na een verre uittrap van de keeper van Victoria stond hij bijna 1op1 met de keeper. Keeper Groenevelt kwam als winnaar uit de bus.

Dit was even daarna duidelijk niet het geval. De keeper probeerde de bal snel te spelen, maar hij schoot de bal tegen Tino aan. Tino kreeg de bal onder controle en schoot de bal in het lege doel. Sneu voor de normaal betrouwbare keeper van George, maar ja zoiets hoort nou eenmaal bij het spelletje. Vlak voor rust nog een mogelijkheid voor de thuisclub na een voorzet Rick Koopman, maar nu was de bal wel voor de keeper.

Na maar liefst 5 minuten blessuretijd floot scheuidsrechter Jansen voor de rust.

Om 15.15 uur begon de tweede helft. Het spel werd erg grimmig; veel overtredingen en ook veel keer beide verzorgers op het veld. Scheidsrechter Jansen kwam oren en ogen te kort om de wedstrijd in goede banen te leiden.

St.George begon furieus aan de laatst 45 minuten (dat werden er uiteindelijk maar liefst 57!!). Jari Dignum schoot naast en een fraai afstandsschot werd kundig uit de hoek getikt door keeper Thomas Bakker. Kort daarvoor een kopkans van Rens Kramer, die de eerste helft Joost Feld goed in bedwang kon houden, maar keeper Groenvelt kon de bal keren.

In de 30e minuut veel tumult rond de middenirkel. Na consultatie van de grensrechter van St.George trok scheidsrechter Jansen alsnog de rode kaart voor de al gewisselde Robin Leek. Dat was het teken voor de uitclub om er nog een tandje bij te zetten. De keeper van de thuisclub werd getorpedeerd en even later kon diezelfde speler ook van het veld na weer een brute en onnodig overtreding.

Trainer Kees Koeman bracht de balvaardige Billy N’Tare in en hij bleek een ware kwelgest voor de Spierdijkers. Samen met Tino Rood maakte hij het voor de verdediging van St.George heel lastig. Er waren ook wel mogelijheden om de krappe 1-0 voorsprong te vergroten, maar dat lukte echter niet. Billy was daar nog het meest dichtbij, maar keeper Groenvelt toonde toen wel zijn klasse.

Om 16.14 floot Jansen voor de laatste keer.
De Obdammers 3 punten rijker en dat geeft na de zeperd tegen RKEDO van vorige week een prima gevoel. Een terechte, maar wel zwaarbevochten   overwinning.

Volgende week de uitwedstrijd tegen WMC: niet onderschatten deze tegenstander, ook al staan zij puntloos onderaan.