Victoria wint van koploper St.George

30 wedstrijden hadden de Spierdijkers niet meer verloren; het in de onderste regionen spelende Victoria wist deze prachtige reeks een halt toe te roepen.
De gasten waren vorige week periodekampioen geworden en wonnen in augustus nog met 5-0 van Victoria voor de Koggecup. Dit zal wellicht nog in de gedachten van de Spierdijkers hebben mee gespeeld, want vandaag was het niet top wat de koploper liet zien.

Tuurlijk was het spel van George beter dan dat van Victoria; maar efficiënt was het allerminst.
Victoria was vandaag in voor een stunt; er was veel beleving zowel in het veld als bij de technische staf langs de kant en ook bij de vele trouwe supporters.
Met name de wat ervarener spelers gaven vandaag het goede voorbeeld aan de jeugdige spelers van het team van trainer Kees Koeman.
Joost, Sjors, Oscar heb ik nog niet eerder zo geconcentreerd zien spelen en af en toe kleunde zelfs Tino er af en toe behoorlijk in.

In de 1e helft een aanvallend St. George en een counterend Victoria. Er waren prachtige duels tussen de snelle Joost Feld en verdediger Mark van der Berg en tussen Joost Stam en de ervaren Stefan Blauw van St. George. De snelheid van Feld werd pittig in de kiem gesmoord en daarmee was de belangrijkste angel uit het spel gehaald.
De betere kansen waren voor de gastheren: Gijs Hoedjes die een hele nuttige wedstrijd speelde was een keer dichtbij, maar zijn schot uit de draai werd goed gekeerd door de doelman van St.George. Hij verwerkte ook een mooie vrije trap van Joost Stam tot corner en een rollertje van Oscar Obdam was een makkelijke prooi voor deze solide keeper.
Na een half uur had St. George op een voorsprong moeten komen, maar een kopbal vrij voor doel werd over gekopt en de schoten op doel daarna gingen rakelings naast of over.

Ruststand dus 0-0 en met zo’n stand kan het alle kanten op.
Dat de 3 punten uiteindelijk in Obdam bleven was een meevaller, maar uiteindelijk ook niet echt onverdiend.

In de 1e minuut van de 2e helft hadden de gasten zomaar op 0-1 kunnen komen, maar een hard afstandsschot ging maar net over het doel van Victoria.
Gijs Hoedjes deed dit namens de thuisclub beter. In de 2e minuut was Wessel Klaver fel aan de rechterkant, ging er met de bal vandoor en legde de bal prima breed op Gijs, die met zijn linker doeltreffend uithaalde.
St.George was duidelijk verrast en verbaasd, want het redelijk verzorgde spel van de 1e helft, maakte plaats voor wat opportunistischer spel. Dat was weer in het voordeel van Victoria want Joost en Sjors waren in de lucht meestal heer en meester. Ook keeper Thomas Bakker liet zich gelden in de lucht. Toch was Stefan Blauw 1x heel kansrijk, maar zijn kopbal ging net naast.
Victoria hield stand en met het inbrengen van de snelle Jorrit Hoogewerf werd geprobeerd om de bevrijdende 2-0 te maken,
Dit lukte in de 40ste minuut; een verre uittrap van keeper Thomas Bakker werd prima ingeschat door Wessel Klaver; met een fraai lobje werd de keeper van St. George gepasseerd.
Daarna nog een hete 10-tal minuten: in de 47ste minuut de aansluitingstreffer van Joost Feld. Een doorkopbal schoot hij onberispelijk in het Victoria doel.
Maar gelukkig bleef het hierbij en konden de Obdammers 3 punten bijschrijven.
Een prima resultaat wat behaald is door een goede teamspirit en keihard werken.

Volgende week een hele andere wedstrijd. Dan uit tegen Kwiek; zij hebben 3 punten maar willen dolgraag dit aantal verdubbelen.